Zwarte deurkrukken

Zwarte deurkrukken als detail

In dit artikel willen wij het hebben over het ‘detail’ van deurkrukken. Eigenlijk is deze titel wat verwarrend. Zwarte deurkrukken zijn immers niet altijd een detail. In bepaalde gevallen zijn het zelfs echte blikvangers. Maar waarom zou je voor zwarte handvaten of krukken voor deuren kiezen? En welk type kies je dan precies? Wij geven jou in dit artikel een heleboel informatie. Laat je door deze bijzondere objecten inspireren.

Waarom kiezen voor zwarte deurkrukken?

Een klein object als een deurkruk kan een echte blikvanger zijn. Vaak worden ze op witte of zeer licht gekleurde deuren geplaatst. Ze springen onmiddellijk in het oog, vooral in een volledig wit interieur. Soms kun je het erbij laten om enkel je deurkrukken in zwart te kiezen. Maar stapsgewijs kun je ook verder gaan en bijvoorbeeld ook je scharnieren in zwart kiezen. Of kies de rozetten rond je sleutelgaten ook in zwart.

Kies voor een moderne witte of houten deur met een zwart frame. Je begrijpt het al… hoe meer zwart je in je deur kiest, hoe minder je zwarte deurkrukken zullen opvallen. Ga je dan nog een stap verder, en ga je ook andere items in je interieur in zwart kiezen? Dan gaan je zwarte deurkrukken hierbij aansluiten. Ze zullen in dat geval nog minder opvallen. Het is aan jou om te bepalen in hoeverre je zwart als leidraad door je interieur wilt gebruiken. Of wil je toch gaan voor enkel maar je deurkrukken in zwart te kiezen?

Kies voor het juiste type van zwarte deurkrukken

Deurkrukken bestaan in alle types en in alle stijlen. Dat geldt dus ook voor zwarte deurkrukken. Je vindt ze in strakke hoekige of ronde vormgeving. Ze bestaan in glanzende en matte afwerking.

Robuuste zwarte deurkrukken zijn ideaal voor een landelijke of een industriële stijl, elegante vormen met krullen kies je voor je romantische interieur en fijne strakke krukken kies je voor je moderne of minimalistische woning. Maar ook hier kun je alweer contrasten creëren. Zo kun je bijvoorbeeld voor je strakke interieur toch gaan voor deurkrukken met een romantische twist of stoere deurkrukken die je bij staldeuren zag. Het is misschien gedurfd, maar het werkt wel. Meer nog: je deurkruk wordt nog meer een blikvanger.

Je zwarte deurkrukken combineren met andere zwarte items in je interieur

Als je reeds andere zwarte elementen in je interieur hebt verwerkt, zijn zwarte deurkrukken vrij logisch. Denk bijvoorbeeld aan je zwarte metalen raamkozijnen, zwarte leren eetkamerstoelen, een schilderij met zwart in verwerkt of een zwart kunstwerk. Inderdaad, in dit geval lijkt je deurkruk dan slechts een detail. Maar het zijn juist de details die het volledige plaatje stijlvol maken.

Bron: Deurenweb