ander kleurtje op de muur

Zo zorg je voor een ander kleurtje op de muur

Wanneer je gaat verhuizen of toe bent aan een andere stijl in huis, dan kan een ander printje of kleurtje op de muur al veel doen. Er zijn heel veel mogelijkheden om je muur op te leuken. In dit artikel lees je wat je allemaal kunt doen voor een andere stijl in jouw huis doormiddel van de muur.

Verven

Waar iedereen natuurlijk als eerst aan denkt is verven. Dit is de meest voordehand liggende optie. Met verven kan je alle kanten op gaan. Je kan ervoor kiezen om voor een vel kleurtje te gaan of het juist neutraal te houden door de muren wit te maken. Het is wel het mooist als de verf ook bij het interieur past. Verven is het snelst en handigst te doen met een verfspuit. Je kunt bijvoorbeeld de Wagner verfspuit kopen. Hiermee spuit je een gelijkmatige verflaag op de muur, zonder dat het veel werk kost.

Behangen

Een andere optie is behangen. Bij behang kan je kiezen uit heel veel verschillende soorten kleuren en printjes. Zorg wel dat het behang bij de stijl van de kamer past. Als je een muur gaat behangen moet je eerst zorgen dat je genoeg behang hebt. Wanneer je alle rollen in huis hebt moet je kijken of geen beschadigingen zijn. Dan is het belangrijk dat de muren droog, glad en schoon zijn. Het makkelijkst is om kan-en-klare lijm te gebruiken. Knip vervolgens behangbanen voor de muren en dan kan je beginnen.

Decoratie

 

Als je van plan bent om de muur neutraal te houden, dan kan je er altijd voor kiezen om de muren op te leuken met muurdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan muurstickers, spiegels of lijstjes met poster of foto’s erin. Zo heb je toch de achtergrond van een rustige muur en ook het speelse van de decoratie. Je kunt zelf een muursticker ontwerpen of meerdere kleine fotolijstjes ophangen, dit geeft een heel leuk effect. Als je meer een kunstliefhebber bent dan is dit de plek om een mooi kunstwerk op te hangen. Door de neutrale muur zal het kunstwerk eruit springen.