Zo zit je er warmpjes bij komende winter 3 tips

Zo zit je er warmpjes bij komende winter: 3 tips

Wanneer het buiten kouder wordt, is het wenselijk om het in huis behaaglijk te maken. Naast het (duurzaam)verwarmen van je woning zodat deze niet aanvoelt als een koelcel, hebben we wat tips zodat jij warm de winter doorkomt. 

1. Gebruik het beschermlaagje voor de ramen

En met beschermlaag, bedoelen we raambekleding, gordijnen, shutters, jaloezieën etc. Zorg in de wintermaanden dat je ramen zo vroeg mogelijk (bijvoorbeeld als het begint te schemeren) ingepakt worden. De meeste huizen hebben dubbelglas, maar gordijnen of shutters zorgen ervoor dat de warmte nog beter binnen blijft en de kou buiten. Hierdoor blijft het binnen toch een stukje warmer, waardoor die verwarming niet altijd op standje oven hoeft te staan en je je nèt iets minder blauw betaalt aan de energierekening. Voor dagen met veel zon geldt juist: trek die gordijnen en shutters open zodat de zon je woning kan verwarmen. 

2. Houd de deuren dicht!

Zorg dat je tijdens de wintermaanden alleen de vertrekken en ruimtes verwarmt waar je je ook echt begeeft. Het heeft vrij weinig zin om de hal, berging en serre te verwarmen als niemand hier iets van zal merken. Door de deuren van deze koude vertrekken dicht te houden, houd je de gestookte warmte in de woonkamer. Voel je het op plekken tochten? Ga dan eens op onderzoek uit. Maak met tochtstrippen de gleuven in de buurt van ramen en deuren dicht. Ook de onderkant van de deur kan vaak zorgen voor het binnenglippen van kou. 

3. Fleece en chocomel

Onze laatste tip is wellicht een super voor de hand liggende tip, maar het is wel een tip die goed werkt. Want door jezelf in te wikkelen in een heerlijk groot fleece deken terwijl je nipt aan een warm kopje thee of beker chocolademelk. Steek wat kaarsjes aan en geniet van een cosy avondje waarbij je de verwarming lager kunt zetten.