De meeste mensen laten een veranda in de tuin bouwen om in de zomer van het buitenleven te genieten. In de wintermaanden wordt er vaak niks mee gedaan, maar waarom eigenlijk niet? Je veranda in de winter niet gebruiken is natuurlijk zonde. Want juist in de winter kan je een gezellige plek maken van je veranda, zodat je van het buitenleven kunt genieten. Door wat extra sfeer en warmte toe te voegen kun je zelfs bij lage temperaturen in de winter genieten van je tuin. Wil je weten hoe je jouw veranda winterproof maakt? Wij geven in onderstaand artikel een aantal tips!
Extra warmte
De grootste reden waarom weinig mensen in de wintermaanden gebruik maken van hun veranda is omdat het te koud is. Bij lage temperaturen in de winter is het zelfs met een winters zonnetje te koud om in je veranda te gaan zitten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te zorgen voor extra warmte in je veranda. Het dichtmaken van de veranda is misschien wel de belangrijkste stap als je het warm wilt houden onder de veranda. Zowel verandadoeken als schuifpuien zorgen ervoor dat je geen last meer hebt van koude wind en dat de warmte binnen wordt gehouden. Verder is het van belang om een warmtebron in de veranda te plaatsen, zodat je de temperatuur tijdens de winter kunt verhogen als je gebruik wilt maken van de veranda. Kies bijvoorbeeld voor een terrasheater of een houtkachel.
Gezellige inrichting
Naast een aangename temperatuur in je veranda wil je natuurlijk ook dat de inrichting van je veranda gezellig en knus is. Met een gezellige inrichting maak je jouw veranda winter-proof. Leg bijvoorbeeld een schapenvacht op je loungebank of kies voor een lekker warm fleece kleed. Winterse accessoires toevoegen aan je normale veranda inrichting maakt het al snel knus en gezellig. Ook zijn kaarsen of gezellig led lampjes een aanrader.
Knusse verlichting
We hebben hierboven al de tip gegeven om gezellige led lampjes op te hangen. Zeker in de wintermaanden, waarin het al vroeg donker wordt, is het leuk om extra sfeer toe te voegen door gezellige verlichting op de hangen. Zorg ervoor dat het licht niet te fel is en een warme lichtkleur heeft.