Zo haal je alles uit je bezichtiging

Zo haal je alles uit je bezichtiging

Het gebeurt steeds vaker in tijden van Corona, bezichtigingen worden digitaal gehouden. Vaak maak je een afspraak met de makelaar om het huis via een livestream te bezichtigen. In dit artikel lees je een aantal tips waar je op moet letten bij een digitale huisbezichtiging.

Bestudeer toegestuurde documenten goed

Alvorens de livestream, krijg je een aantal documenten op gestuurd om je alvast voor te bereiden. Het is raadzaam dit ook echt te doen. Het klinkt misschien als een open deur, maar lang niet iedereen doet dit. Door van tevoren bijvoorbeeld de plattegrond van de woning goed te bestuderen, weet je precies waar je makelaar zich bevind tijdens de rondleiding.

Maak een vragenlijstje

Tijdens de bezichtiging is er mogelijkheid om vragen te stellen. Tijdens de digitale rondleiding ben je mogelijk overdonderd door het huis, en kan je op het moment geen relevante vragen bedenken. Na de bezichtiging schieten allerlei vragen binnen, die je eigenlijk had willen vragen, maar je bent net te laat. Dit voorkom je om van tevoren een lijstje te maken met vragen over het huis, de huur, maandlasten of andere vragen.

Meld je tijdig aan

Het is sowieso handig om tijdig een aankoopmakelaar aan te haken die je kan linken aan een huis. Jouw droomhuis kan namelijk snel weg zijn! Daarnaast is het handig om tijdig aanwezig te zijn bij de digitale afspraak. Je wil niet de halve rondleiding missen zodat je net de essentiële informatie hebt gemist. Zorg dat je minimaal 30 minuten van tevoren klaar zit. Rond deze tijd wordt vaak de link naar de digitale bezichtiging zichtbaar. Houd je vragenlijstje en aantekeningblok bij de hand, want er zullen altijd dingen zijn die je wilt noteren!

Zorg dat de audio goed werkt

Je wilt natuurlijk niks missen van de digitale rondleiding. Het kan zijn dat er omgevingsgeluiden zijn die ervoor zorgen dat je dingen mist van de rondleiding. Door bijvoorbeeld je laptop op een speaker aan te sluiten, kan je het geluid wat harder zetten, waardoor je alles goed kan blijven horen. Mocht je in je eentje een digitale bezichtiging hebben, dan is er een ander alternatief; gebruik oordopjes of een koptelefoon. Hiermee kan je je compleet afsluiten van het omgevingsgeluid en mis je niks van de rondleiding.