landelijke stijl in huis

Zo breng je een landelijke stijl in je huis

Bij een landelijke woonstijl zorg je ervoor dat iedereen zich gelijk thuis voelt door de warme tinten en natuurlijke materialen. Je wilt natuurlijk een huis waar jij het fijn vindt om in thuis te komen. Wil jij weten hoe je een landelijk interieur creëert? Dat lees je in dit artikel.

Kleuren

Bij landelijk wonen horen wel een aantal bepaalde kleuren. Bij een landelijk interieur is het beste om voor de basis te kiezen voor lichte kleuren, zoals beige, grijs, gebroken wit of zandtinten. Hierdoor creëer je een boerderijsfeer in je eigen huis. Deze kleuren zijn de basis van jouw interieur en zullen vaak terugkomen.

Materialen

Bij een landelijke woonstijl wordt er voornamelijk veel gebruikt gemaakt van hout. Houten meubels doen het erg goed in een landelijke woonstijl. Niet alleen naturel hout, maar ook witgeverfde kasten passen heel goed in een landelijk interieur. Hout kan je in elke kamer terug laten komen, ook in de badkamer geeft het een warme sfeer. Naast hout is het toepassen van wol, riet en linnen ook erg mooi. Deze materialen kan je goed verwerken in kleden, lampen of gordijnen. Verder zie je in een landelijke stijl dat er veel gewerkt wordt met tegels. Tegels kan je in elke kamer terug laten komen. Niet alleen op de grond, maar ook op de muur.

Meubels

Meubels zijn een groot onderdeel in een landelijk interieur. Landelijke meubels worden vaak als praktische meubels gezien. Ze moeten vooral lekker zitten en zijn vaak robuust en groot. De woonkamer moet een echte familiekamer worden, zorg daarom voor een lekkere zithoek. Ook de eetkamerstoelen zijn lekker zittende stoelen met een hoge leuning. Ook is het zo dan de een landelijke stijl heel goed met een moderne stijl kan combineren.

Accessoires

Als je voor modern landelijk gaat dan moet je niet te veel tierelantijntjes meer verzamelen. Zorg ervoor dat je accessoires goed passen bij een landelijk interieur. Je kan dus wel op een aantal plekken een mooie vaas of oude pot zetten, maar zet er niet je hele huis mee vol.