houten vloeren

Zijn houten vloeren ook voor jouw woning een goed idee?

Als je aan mensen zou vragen om verschillende soorten vloeren op te noemen, dan zou het waarschijnlijk niet lang duren voordat iemand met de hout als materiaal zou komen. Het is dan ook wel een van de meest bekende soorten vloeren die je zou kunnen laten leggen. Er valt dan ook best wel wat voor te zeggen om voor houten vloeren te kiezen. Is het echter ook echt de beste keuze voor jou en jouw specifieke situatie? Of kun je misschien toch beter voor een ander soort vloer kiezen?

De prijs van houten vloeren

Als eerste is het namelijk wel zo dat de vloeren vaak relatief duur zullen zijn ten opzichte van vele andere soorten vloeren. Hoewel dit niet zo’n probleem hoeft te zijn, is dit voor sommige mensen wel zeker iets om over na te denken. Een vloer van hout kan immers nog zo mooi zijn, maar als je het gewoon niet kunt betalen, zal het lastig worden. Het is dus goed om te weten dat je wel een beetje geld moet kunnen investeren in je vloer om voor de houten variant te kiezen.

Mate van onderhoud

Daarnaast kun je ook nadenken over hoeveel onderhoud jij in je vloer zou willen steken. Misschien vind je het bijvoorbeeld helemaal niet erg om af en toe even wat moeite in het onderhoud te steken. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat je juist zo min mogelijk moeite in het onderhoud wil steken, maar dat je wel altijd op je vloer kunt vertrouwen. Houten vloeren zijn nou niet bepaald onderhoudsarm, maar zullen ook weer niet ongelooflijk veel onderhoud nodig hebben. Als je het echter vergelijkt met laminaat of PVC-vloeren, dan hebben houten vloeren wel meer onderhoud nodig.

Beschadigingen aan je vloer

Verder zal het vast wel eens een keer gebeuren dat je vloer wat beschadigingen oploopt. Of dit nu komt doordat je er wat op hebt laten vallen of omdat je er wat overheen hebt gesleept, beschadigingen zullen eigenlijk altijd vroeg of laat wel voorkomen. Dit is bij houten vloeren vaak een stukje minder makkelijk te zien, omdat hout van zichzelf al wat oneffenheden heeft. Op een volledig vlakke vloer is het echter vaak een stuk duidelijker als het beschadigd is geraakt. Mocht je dat dus erg vervelend vinden, dan kunnen houten vloeren best wel eens een goede optie zijn.

Uitstraling van je woning

Uiteraard is het ook heel belangrijk dat je vloer er gewoon zo mooi mogelijk uitziet. Het is dus ook zeker zo dat het een persoonlijke keuze is. Misschien vind je houten vloeren bijvoorbeeld gewoon dusdanig veel mooier dan andere soorten vloeren dat je het niet erg vindt om deze dan een beetje beter te onderhouden. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat je een houten vloer wel erg mooi vindt, maar dat je zelf niet zo heel veel verschil ziet met PVC-vloeren of laminaat. Dan kan het best wel wat geld schelen om niet voor een houten vloer te kiezen.