Zelf je huis verkopen voordelen en tips

Zelf je huis verkopen: voordelen en tips

De meeste mensen kiezen ervoor om naar een makelaar te gaan zodra ze hun huis willen verkopen. Dat is nu eenmaal de meest bekende weg. Helaas hangt hier vaak een flink prijskaartje aan, en moet je ook nog eens de goede makelaar vinden. Zelf je huis verkopen is makkelijker dan je denkt, vooral met behulp van Viameezz.nl.

We vertellen je hoe het werkt en wat de voordelen zijn van het zelf verkopen van je woning.

De voordelen van het zelf verkopen van je huis

Het grootste voordeel is dat je alles onder controle houdt, en je niet afhankelijk bent van een makelaar. Zo zijn er namelijk makelaars die jouw woning misschien niet zo interessant vinden omdat het één van de goedkopere huizen is die ze op dat moment te koop hebben staan. Kortom, ze zullen minder geld verdienen als ze energie steken in het verkopen van jouw woning in plaats van die villa een straat verderop. 

De controle hebben betekent ook dat je zelf de omschrijving plaatst, de prijs bepaalt en afspraken voor bezichtigingen regelt. Het is wel iets meer werk natuurlijk, maar uiteindelijk bespaar je veel geld. Op de site van Meezz staat duidelijk uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om je woning zelf te verkopen.

Tips voor het verkopen van je eigen huis

Zelf je huis verkopen in Amersfoort is redelijk simpel als je de juiste stappen volgt en goed oplet. Zo is één van de belangrijkste stappen het maken van mooie foto’s. Een professionele fotograaf inschakelen is zeker aan te raden, het liefst iemand met ervaring in de woningbranche. Daarna moeten de specificaties correct zijn. Meet dus alles twee keer na en check het bouwjaar, jaar van renovatie e.d heel goed. Incorrecte informatie kan namelijk nadien voor problemen zorgen. 

Gelukkig staat Meezz voor je klaar met extra hulp en tips, want je eigen huis verkopen, dat doe je natuurlijk niet elke dag!