Zelf een schuifdeurkast maken

Zelf een schuifdeurkast maken

We zijn er allemaal geweest: we hebben de perfecte garderobe gevonden die onze kamer aanvult, en het enige wat we nog moeten doen is deze inpassen. Maar hoe moeilijk is het om dit zelf te doen? Als u zich afvraagt hoe u een schuifdeurkast moet bouwen, dan laat deze gids u zien hoe eenvoudig het is om onze producten thuis te installeren.

Het opmeten van de kast is eenvoudig

Het voorbereiden en opmeten van uw kamer moet worden gedaan voordat u uw garderobe aanschaft. Door op deze manier voorbereid te zijn, bent u er absoluut zeker van dat uw garderobe in uw ruimte past. Het opmeten is eenvoudig, in feite hebben we een meetgids gemaakt om u te helpen het de eerste keer goed te doen. Het belangrijkste om in gedachten te houden bij het meten van een ruimte is dat u te maken heeft met de grootte van de opening, niet met de grootte van de deur. Dit betekent dat u de ruimte meet waar de deuren in passen, die natuurlijk groter is dan de deuren, omdat u ook liners installeert. Het goede nieuws is dat onze software hier automatisch rekening mee houdt, zodat u de juiste afmetingen voor uw deuren krijgt. De enige uitzondering op deze regel is als u van plan bent om uw eigen liners te installeren, of batons om de opening te egaliseren. In dit geval meet u de ruimte met uw geïnstalleerde secties op hun plaats.

De installatie

Zodra u uw materiaal in ontvangst heeft genomen, kunt u aan de slag met de installatie. Op het gebied van schuifdeurkasten zijn er veel verschillende producten. Van wand-tot-eind panelen, wand-tot-muur panelen en liners, er zijn veel verschillende soorten montage. Het beste is om niet al te specifiek te gaan en iets te kiezen wat overal wel past. Dit is dus de eerste stap: kiezen voor welk type kast je wil gaan.

Het bouwen zelf

Voor een schuifdeurkast is het enige wat je nodig hebt de schuifdeur zelf, en het frame waarin de deur schuift. Dit zal bovenaan en vanonder moeten geïnstalleerd worden. Je kan het beste werken met kleine wieltjes, net zoals je keukenschuiven werken. Als je met houten deuren werkt is het bovendien ook niet moeilijk om kleine aanpassingen te maken. Maar hopelijk is dit niet nodig. Je begint best vanonder met de onderste plank. Dan gebruik je best een boor om de verticale wanden te plaatsen. De bovenkant doe je best als laatste. Plaats eerst de planken. Nadat deze correct geplaatst zijn, doe je de bovenkant en de schuifdeur.