gietvloer leggen

Zelf een gietvloer leggen of een vakman inhuren?

Steeds meer mensen overwegen om een gietvloer in huis te halen. Dat heeft verschillende oorzaken, voorheen waren het nog voornamelijk grote bedrijven die investeren in een duurzame vloer. Tegenwoordig stoppen ook steeds meer particulieren over naar een gietvloer die lang meegaat en bovendien ook nog eens eenvoudig te onderhouden is. Maar dan vraag je je natuurlijk af. Kan ik die vloer zelf gieten of heb ik daar een specialist voor nodig? In de meeste gevallen is het raadzaam om een vakman in te schakelen, maar in sommige gevallen is het ook mogelijk om de vloer zelf te gieten.

Welke materialen zijn nodig?

Als je zelf aan de slag gaat met het gieten van een vloer moet je eerst bepalen welke materialen nodig zijn. Een gietvloer bestaat uit een kunststof hars met daar bovenop een toplaag, welke ook wel coating wordt genoemd. Allereerst moet de bestaande vloer echt schoon worden gemaakt en volledig stofvrij zijn voordat de ondervloer goed kan hechten. Er zijn ook speciale materialen verkrijgbaar die ervoor zorgen dat de ondervloer beter hecht, kijk daarvoor op Epoxywinkel.nl.

Hoe werkt het gieten van een vloer?

Hierboven hebben we het al even kort beschreven eigenlijk. Allereerst moet de ondervloer gereed worden gemaakt. Vervolgens wordt de vloer daadwerkelijk gegoten en daarna wordt er een toplaag aangebracht. De bovenste coatinglaag zorgt voor bescherming en ook voor het aanbrengen van kleur op de vloer. Vrijwel alle kleuren en patronen zijn mogelijk bij een gietvloer. Het is ook mogelijk om de kunststof gietvloer in beton uit te laten voeren. Ideaal bij een modern interieur.

Gietvloer zelf doen of laten doen?

Als je ervoor kiest om een vloer in je woning te gieten dan sta je voor de volgende keuze, ga je er zelf mee aan de slag of schakel je een specialist in om de vloer voor jou te gieten. Het is dus wel mogelijk om een gietvloer zelf te doen, als je beschikt over de juiste materialen en gereedschappen. Er zijn zelfs handleidingen voor te vinden op internet. Maar over het algemeen is het handiger om een vakman inschakelen die jarenlange ervaring heeft en je voorbeelden kan laten zien van vloeren die eerder succesvol zijn aangebracht. Wanneer je ervoor kiest om het zelf te doen, en het niet direct succesvol verloopt, moet je namelijk alsnog een vakman inschakelen waardoor je voor dubbele kosten komt te staan. Voorkom dit en schakel direct een specialist op het gebied van gietvloeren in.