wonen in drenthe

Wonen in Drenthe? 3 leuke plaatsen om te wonen.

Drenthe staat bekend als gemeente van rust, natuur en ruimte. Van Bartje en natuurlijk van de hunebedden. Je kunt er urenlang wandelen door de bossen zonder iemand tegen te komen.

Het sociale leven is in Drenthe echt anders dan in de randstad of andere grote steden. Hier geven de mensen nog om elkaar en helpen je als het nodig is, word je begroet als je op straat loopt of elkaar in de winkel tegenkomt.

Een ander groot voordeel is, dat de prijzen van de huizen hier veel lager liggen dan in de grote steden. Je kunt hier een mooi landelijk gelegen boerderijtje kopen voor de prijs van een appartement in de binnenstad.

Welke plaatsen zijn aantrekkelijk om te wonen?

Net als in heel Nederland wordt er in Drenthe overal nieuwbouw gepleegd. Ook in kleinere plaatsjes als Gieten, Hardenberg of Beilen. Voor degenen die rust zoeken en niet noodzakelijk gebonden zijn aan winkels en bijvoorbeeld scholen is dit een uitstekende plek om te wonen. Er zijn een paar plaatsen in Drenthe, die er bovenuit schieten.

Hoogeveen.

Met z’n vele parken is Hoogeveen zeer aantrekkelijk om te wonen. Met karakteristieke gebouwen als de windmolen De Zwaluw, of de Brute watertoren, en het verhalen park heeft Hoogeveen veel te bieden. Voor de liefhebbers is er het bekende Henny Huisman museum en voor de sportliefhebbers de wielerwedstrijd de Ronde van Drenthe.

Ontdek de nieuwbouw in Hoogeveen en misschien is dit de ideale plek in Drenthe voor jou.

Assen.

Aan de rand van Assen vind je een van de oudste bossen van Nederland, het Asserbos. Hier heerst een oase van rust. Verder kun je iets opsteken in het Duurzaamheidscentrum in Assen. Maar het meest bekend is de stad toch wel door de jaarlijkse motorrace de TT. Het evenement dat Assen zowel nationaal als internationaal op de kaart heeft gezet.                           Duizenden en duizenden mensen bezoeken dit jaarlijkse evenement.

Emmen.

Emmen is een van de meest oostelijke steden in Drenthe. De invloed van Duitsland is dan ook goed te merken. Het is ook de grootste gemeente van Drenthe.

In Emmen vind je een van de grootste dierentuinen van Nederland, Wildlands Adventure Zoo Emmen, geopend in 2016, na de verhuizing van het dierenpark.

Je kunt een safaritocht maken en je vindt er dieren als apen en leeuwen in hun natuurlijke habitat, maar ook zeeleeuwen en ijsberen. 

Waar je ook gaat wonen, Drenthe heeft het.