Werkkamer inrichten

Werkkamer inrichten: tips voor een fijne werkplek in huis!

De laatste jaren is thuiswerken steeds populairder geworden. Veel mensen werken dan ook fulltime vanuit huis of hebben thuiswerkdagen. Als je regelmatig thuis werkt is het belangrijk om een goede werkplek in huis te hebben. Daarom geven wij in dit artikel handige tips voor het inrichten van je werkkamer voor een fijne thuiswerkplek!

1. Aangenaam bureau

Als je op zoek gaat naar bureaus dan is er genoeg keuze. Bijvoorbeeld in de webshop van OfficeCity vind je een ruim assortiment bureaus in allerlei vormen, maten en kleuren. Kies een bureau waar jij het fijnst aan kunt werken. Denk aan de ruimte die je nodig hebt om te werken en de ruimte die je in de werkkamer hebt.

2. Goede verlichting

Bij het kiezen en inrichten van je werkkamer is het belangrijk om te letten op de verlichting. Goede verlichting op je werkplek is namelijk enorm belangrijk. Kies daarom voor een ruimte met genoeg daglicht, dat zorgt ervoor dat je productiever werkt en overdag vaak genoeg licht hebt. Als je ook regelmatig in de avonduren werkt is het belangrijk om genoeg verlichting te hebben. Kies voor een bureaulamp of een grote hanglamp boven het bureau.

thuiswerkplek inrichten

3. Comfortabele bureaustoel

De hele dag werken in een zithouding is erg ongezond en kan voor veel lichamelijke klachten zorgen. Daarom is het kopen van een goede bureaustoel enorm belangrijk. Zorg daarom voor een ergonomische bureaustoel die je helemaal kunt verstellen zodat je op de juiste hoogte in een gezonde houding werkt.

4. Let op de stopcontacten

Als je een werkkamer gaat inrichten is het belangrijk om te letten op de stopcontacten. Op je bureau heb je natuurlijk veel apparaten staan die stroom nodig hebben, daarom zijn genoeg stopcontacten in de buurt van je werkplek belangrijk. Niet genoeg stopcontacten? Dan kan je altijd nog gebruik maken van een stekkerdoos.

5. Decoratie

Sfeer op je werkplek is natuurlijk ook enorm belangrijk. Maak je werkkamer persoonlijk met leuke foto’s, decoratie en vergeet natuurlijk kantoorplanten niet. Groene planten op je werkplek zorgt niet alleen voor sfeer, maar ook meer zuurstof in de lucht waardoor je productiever en beter geconcentreerd kunt werken.