garage vloer

Welke vloer voor in de garage?

De garage wordt misschien niet zo vaak bezocht als de woonkamer, maar dit betekent niet dat deze ruimte geen aandacht verdiend. Heb je een woning met garage gekocht? Hier kun je niet alleen een auto in kwijt, maar deze ruimte wordt ook vaak gebruikt voor opbergruimte of als hobbykamer. Als jouw garage wel een opknapbeurt kan gebruiken, is het belangrijk om bij de basis te beginnen. Welke vloer kies je in de garage? In dit artikel lees je welke vloeren geschikt zijn en geven we je een aantal praktische tips. 

Hier moet je op letten bij het kiezen van een garagevloer

Het aanbod vloeren is erg groot, maar er zijn heel veel vloeren die niet geschikt zijn voor in de garage. Een houten vloer is bijvoorbeeld niet geen goede keuze. Maar waar moet je nu precies op letten bij het kiezen van een nieuwe vloer? Vraag jezelf eerst af voor welke doeleinden je de ruimte gaat gebruiken. Komt er een auto in te staan? Of wordt de garage een hobbykamer? Als je vervoersmiddelen wilt opslaan in de garage is het belangrijk dat de vloer zware belasting kan verdragen. Daarnaast is het verstandig om voor een waterbestendige vloer te kiezen. Het is in de garage namelijk veel vochtiger dan in de rest van het huis. 

Welke vloer is geschikt voor in de garage?

Veel mensen kiezen ervoor om hun garagevloer met beton of cement te bekleden. Dit materiaal is namelijk erg hard en zeker wel bestand tegen een stootje. Het ziet er echter niet altijd mooi uit. Wil je graag extra sfeer toevoegen aan de ruimte? Kies dan voor een gietvloer, epoxy- of troffelvloer. Deze vloeren creëren namelijk een stijlvolle uitstraling, maar bieden ook een hoop praktische voordelen: 

  • Naadloos en strak
  • Hoge belastbaarheid
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Vloeistofdicht
  • Stofvrij
  • Waterbestendig
  • Leverbaar in allerlei verschillende kleuren

Epoxyvloer aanbrengen

Een epoxyvloer is de ideale garagevloer door de veelzijdige eigenschappen. Epoxy is twee keer zo sterk als beton, slijtvast en ontzettend duurzaam. Wist je dat je een epoxyvloer zelf kunt aanbrengen? Er bestaan namelijk handige doe-het-zelf pakketten. Deze pakketten bestaan uit een primerlaag, de daadwerkelijke epoxyvloer en alle benodigdheden. Uiteraard wordt het pakket geleverd met een duidelijke handleiding, zodat een epoxyvloer aanbrengen een eitje wordt.