Welke vloer past het beste in jouw huis

Welke vloer past het beste in jouw huis?

Het bouwen van een nieuw huis, of het verhuizen naar een nieuwe woning is iets waar veel mensen lang naar uitkijken. Je kunt je nieuwe woning namelijk helemaal inrichten zoals jij dat wil, en laten aansluiten op jouw wensen op het gebied van styling, interieur en sfeer. De vloer die je in je nieuwe woning kiest is daarbij ook erg belangrijk. Een vloer bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer en uitstraling van jouw huis. Verschillende vloersoorten zijn de laatsten jaren erg populair. Wij zetten drie verschillende vloersoorten voor je op een rij. Welke past het beste in jouw huis?

Tegelvloer

Een vloer die je nog altijd in veel huizen tegenkomt, is een tegelvloer. Een tegelvloer is erg stevig, en bovendien in vele soorten en kleuren te verkrijgen. Je kunt kiezen voor lichte, kleine tegels of juist voor grote tegels met een donkere tint. Je kunt hier dus veel kanten mee op. Er zijn verschillende speciaalzaken te vinden die je tot in detail kunnen adviseren over de verschillende mogelijkheden op het gebied van tegels.

Laminaatvloer

Een laminaatvloer is ook een vloersoort die veel gekozen wordt, zowel in bestaande als in nieuwe woningen. Laminaat is beschikbaar in verschillende kleuren, soorten en afmetingen. Hierdoor is laminaat ook in verschillende prijsklassen beschikbaar. Groot voordeel van deze vloersoort is dat je de vloer waarschijnlijk zelf kunt leggen. Kliklaminaat leggen in je woning is iets waar je in veel gevallen geen specialist voor hoeft in te huren.

Gietvloer

Een vloer die de afgelopen jaren enorm in opkomst is, is de gietvloer. Een gietvloer is een vloersoort die letterlijk in verschillende lagen over jouw vloer wordt gegoten. Een vloerenspecialist kan op die manier in een aantal dagen een prachtige, gladde vloer voor je neerleggen. Ook deze vloersoort is beschikbaar in verschillende kleuren. Groot voordeel van deze vloersoort is dat deze in verschillende ruimtes toe te passen is. Zowel in de huiskamer, de keuken of de garage misstaat zo’n vloer niet. Zelfs in de badkamer kun je een gietvloer leggen, want met een speciale coating is deze vloer helemaal waterdicht.