soorten televisies

Welke soorten televisies zijn er allemaal?

Van plan om een nieuwe televisie te kopen? Dan wil je natuurlijk een kraakhelder beeldscherm, maar tegenwoordig zijn er nog veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijke features. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten televisies die anno 2020 allemaal verkrijgbaar zijn. Lees ook eens deze televisie koopgids.

LCD-tv

De LCD tv is al voor een langere tijd op de markt. Samen met plasmaschermen was deze tv soort altijd de standaard televisie die mensen in huis hadden. Een LCD tv is een goedkopere tv variant en is vaak wat kleiner dan OLED of LED tv’s. Vroeger waren er nog veel LCD tv’s zonder LEDs op de markt. Deze zijn worden echter tegenwoordig minder verkocht.

LED-tv

De naam LED-tv heeft te maken met de manier waarop deze soort tv werkt. Een LED-tv gebruikt LED-lampjes als lichtbron. Het verschil met de LCD-tv is dat de LED-tv beschikt over backlight. LED-tv’s zijn goedkoper dan OLED of QLED tv’s en vooral de 32 inch series van deze tv soort zijn populair.

QLED- tv

QLED-tv’s zijn een uitvinding van het merk Samsung. Deze televisieschermen zijn alleen verkrijgbaar van dit merk. QLED-tv’s lijken op LED-tv’s alleen hebben deze tv’s blacklight in combinatie met quantum dot-technologie. Hierdoor kunnen kleuren beter worden weergegeven en is de helderheid van de tv zeer hoog.

OLED-tv

De schermen van OLED-tv’s worden standaard gebouwd door het bedrijf LG. Dit bedrijf is de uitvinder van deze tv soort. OLED-tv’s worden wel verkocht door andere bedrijven, maar de schermen worden dus niet door hen gemaakt. OLED schermen worden tegenwoordig ook veel gebruikt in de nieuwste smartphones. Een OLED-tv heeft ten opzichte van een LED-tv het voordeel dat het een hoger contrast heeft en een diepere zwartweergave. Dit, omdat de LED-lampjes uitgezet kunnen worden. Doordat OLED-tv’s een beter van kwaliteit zijn, zijn deze televisies in grotere maten te koop.

3D-tv

Een 3D-tv geeft je de mogelijkheid om net als in de bioscoop 3D televisie te kijken. Deze tv’s zijn echter de laatste tijd een stuk minder populair geworden door de opkomst van VR-brillen. Op een 3D-tv heb je gewoon de mogelijkheid om 2D televisie te kijken, hierbij heb je geen bril nodig.