soorten meubelwielen

Welke soorten meubelwielen zijn er?

Meubelwielen zijn handig voor in het interieur. Met meubelwielen onder je meubilair kun je oneindig veel verschuiven en raakt je interieur nooit verveeld. Met het gebruik van meubelwielen kost het minder tijd en kracht om te verplaatsen. Ook vermijd je schade en strepen aan je vloer. Zeker goede redenen om meubelwielen te gaan aanschaffen.

Meubelwielen

Meubelwielen zijn handig voor als je meubilair vaak wilt verplaatsen. Door het gebruik van meubelwielen laat het interieur nooit meer strepen achter op de vloer. Zo vermijd je beschadiging aan de vloer en het interieur. Meubelwielen heb je in verschillende soorten materialen en stijlen. Vaak moet je de materiaal kiezen naar aanleiding van jouw soort vloer. Je hebt namelijk materiaal dat hard is en dus niet geschikt is voor bepaalde types vloeren. De soorten meubelwielen verschillen dan qua bevestiging, loopvlak en materialen.

Dubbele meubelwielen

Mochten je meubels toch iets zwaarder zijn dan normaal dan kun je gebruik maken van dubbele meubelwielen. Dat is zijn dan eigenlijk twee wieltjes bij elkaar. Door de twee wieltjes hebben ze meer draagkracht. Voor de zwaardere meubels is het dan handig om de dubbele aan te schaffen, zo voorkom je dat de meubelwielen afbreken. Ook deze soort meubelwielen heb je van verschillende materialen.

Verschillende stijlen

Voor mensen met een speciale interieurstijl zijn er ook meubelwielen in een bepaalde stijl. Mocht je bijvoorbeeld een retro interieur hebben dan is het ook leuk om de meubelwielen in diezelfde stijl aan te schaffen. Hetzelfde geldt voor een industriële look. Dan is het vaak passend om ijzeren meubelwielen aan te schaffen.

Ook meubelwielen nodig?

Na het lezen van deze tekst ben je vast overtuigd om meubelwielen aan te schaffen. Gelukkig zijn er oneindig veel plaatsen waar je meubelwielen kunt aanschaffen zoals bij Wielenoutlet. Ze hebben diverse soorten wielen waaronder de soorten die in dit artikel zijn genoemd. Met meubelwielen valt er een last van je schouders en kun je elk meubel in je interieur met gemak verplaatsen. Verder zijn ze niet prijzig en kun je ze makkelijk op het meubel monteren. Genoeg redenen dus om ze aan te schaffen.