Welke raamdecoratie past bij jou

Welke raamdecoratie past bij jou?

Bij het inrichten van jouw huis komen er veel dingen kijken. Als eerste moet je kiezen welke vloer je wilt en welk behang op de muren, maar ook moet je kiezen wat voor soort meubels je in je huis wilt. Kies je voor een loungebank of twee mooie fauteuils? Echter wordt er een ding vaak over het hoofd gezien: raamdecoratie. Raamdecoratie is een van de belangrijkste dingen in je huis, omdat het niet alleen zorgt voor privacy, maar ook voor verduistering. Niets is zo vervelend als op je zondagochtend wakker worden om 6:00, doordat je geen gordijnen hebt.

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen zijn dan ook een must, vooral in je slaapkamer. De juiste gordijnstof zorgt ervoor dat het volledig donker is in je kamer, maar ook dat je energie bespaart. Deze gordijnen zorgen er namelijk voor dat het koel blijft in de zomer en warm blijft in de winter. Daarnaast zorgen deze gordijnen ook voor minimale lichtinval, waardoor je beter TV kan kijken. Niets is zo vervelend als de helft van het beeldscherm niet kunnen zien doordat er teveel licht op schijnt. Als laatste zorgt de duisternis er ook voor dat je een betere nachtrust hebt.

Matchen

Naast de functionele aspecten van gordijnen, kunnen ze een kamer ook mooi aankleden. Een opvallende kleur gordijn kan ervoor zorgen dat je kamer meer wordt opgevrolijkt, terwijl een neutrale kleur meer rust kan uitstralen. Bij het kiezen van een gordijn is het dan ook belangrijk dat je goed nadenkt over de andere kleuren in de kamer. Het zou namelijk erg vervelend zijn als het geen match is of als het een veel te drukke kamer wordt.

Passen en meten

Het uitkiezen van gordijnen wordt als makkelijk beschreven, maar is een lastige taak. Zodra jij weet wat je wilt en hoe donker je de kamer wilt hebben, lijkt de laatste stap erg makkelijk. Echter is dit lastiger dan je denkt. Gordijnen moeten namelijk de goede afmetingen hebben en passen in de kleinste hoekjes. Hiervoor zijn gordijnen op maat dan ook de oplossing. Hiermee kan je ervoor zorgen dat je elk raam op een nette manier bedekt met de voor jou geschikte gordijnen.