Welke gietvloer

Welke gietvloer is geschikt voor jouw woning?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe vloer kom je er achter dat er heel veel verschillende soorten zijn. Van laminaat tot aan betonvloeren, van houten vloeren tot en met PVC. Ook als je ervoor kiest om een vloer te laten gieten zijn er weer verschillende varianten om te onderscheiden. Een gietvloer is dus niet overal hetzelfde. Het verschil zit hem vaak in de dikte van de vloer, hoe dik de kunststoflaag van de gietvloer is bepaald hoeveel belasting de vloer kan verdragen.

Van een gietvloer kan je lang genieten

Welk type gietvloer je ook kiest, je kan lang van de ondergrond genieten. Een kunststof vloer wordt in meerdere lagen aangebracht, na een dag of twee wordt de kunststof substantie keihard en wordt de vloer afgewerkt met een zogenoemde coatinglaag. Deze toplaag bepaalt hoe je nieuwe vloer eruit komt te zien en heeft ook een beschermende werking.

Gietvloer of vloercoating?

De meest gekozen varianten op het gebied van gietvloeren zijn de normale gietvloer en vloercoating. de normale gietvloer kan in vrijwel iedere situatie toegepast worden, van een woonkamer tot kantoor. Als de belasting op de ondergrond niet zo zwaar is, bijvoorbeeld in de badkamer of slaapkamer is vloercoating vaak ook voldoende. De vloer is dan een stuk minder dik maar dat maakt niet uit omdat deze toch niet gauw beschadigd raakt. Met een dunnere gietvloer ben je bovendien een stukje goedkoper uit. Net als de normale gietvloer is vloercoating ook in de populaire betonvariant leverbaar, dit wordt dan betonvloercoating genoemd.

Vergelijk de prijzen

Ben je helemaal overtuigd en wil je ook een duurzame gietvloer in huis halen? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een vakman die je hierbij kan helpen. Ga echter niet met de eerste de beste specialist in zee, maar vergelijk de gietvloer prijzen van verschillende aanbieders en maak een goede keuze op het gebied van prijs en kwaliteit.