Welk formaat fotolijst past het best bij jou

Welk formaat fotolijst past het best bij jou?

Bij het kiezen van een fotolijst is het erg belangrijk om na te denken over het juiste formaat. Wil je gaan voor een grote show topper of wil je het juist klein en subtiel houden? Soms is het moeilijk om te zien welke grootte het best zou staan in jouw huis. Daarom heb ik hieronder uitgelegd welke grootte fotolijst welk effect geeft aan jouw interieur.

Kleine fotolijstjes

De kleine fotolijstjes geven een subtieler effect aan jouw interieur. Deze kun je het best neerzetten rondom jouw huis op kastjes en tafeltjes. Kleine fotolijstjes passen overal en maken vooral in een rustiger interieur een grotere impact. Vooral als de foto’s die je erin stopt kleurrijk zijn en bij wijze van spreken uit het lijstje spatten. 

Medium fotolijsten

Medium fotolijsten zijn perfect voor een interieur met een rustige stijl, maar natuurlijk niet te rustig. Als jouw hele woonkamer uit witte rustige tinten bestaat kan een medium fotolijst een beetje eenzaam uit jouw interieur springen. Dit geeft een minder mooi effect dan wanneer je in jouw interieur al een paar kleuren hebt verwerkt. Ook kun je ervoor kiezen om meerdere medium fotolijsten op te hangen, zodat het ook in een rustig interieur past. Ook in een wat drukker interieur passen medium fotolijsten heel erg goed. Je kunt ervoor kiezen om in een drukker interieur gebruik te maken van wat vrolijke kleurrijke foto’s om het effect te versterken. Deze kun je het best aan de muur hangen, maar kun je natuurlijk ook op een kastje zetten. Let er dan wel op dat je het niet te druk maakt op het kastje, dit kan het effect van jouw fotolijst in jouw interieur verstoren. 

Grote fotolijsten

Als je een echt grote fotolijst aan de muur wilt hangen, ga je echt voor een show topper. Dit zal meteen indruk maken op iedereen die jouw huis binnen komt lopen. Ook is het een goede manier om jouw interieurstijl wat beter te laten zien. Als je interieur nog een beetje rustig en stilletjes is kan een grote fotolijst een grote impact maken. Juist door op een witte muur een grote fotolijst met een sprekende afbeelding op te hangen, maak je een statement. Jouw interieur wordt zo veel sprekender. Als jouw interieur al best een drukke stijl heeft is het handig om een hele rustige foto in het grote fotolijst te hangen om jouw interieur meer in balans te brengen.