voordelen mobiele airco

Wat zijn de voordelen van een mobiele airco?

Wil je deze zomer verkoeling in huis? Koop een verrijdbare airco, ook wel mobiele airco genoemd. Dan willen wij graag dat je de juiste koopt, daarom hebben wij alle voordelen van een mobiele airco voor je op een rijtje gezet. Ondanks de vele voordelen heeft een mobiele airco ook een aantal nadelen. Voordat je besluit om er één te kopen is het handig om de voor- en nadelen eens goed door te nemen. Lees verder voor meer informatie.

Voordelen mobiele airco

  1. Gemakkelijk verplaatsbaar. Een groot voordeel van een mobiele airco is dat deze gemakkelijk verplaatsbaar is door de wieltjes onder het apparaat. Zo kan je de airco eenvoudig naar een andere plek in huis verplaatsen.
  2. Gemakkelijk op te bergen. De kans is groot dat je enkel in de warme zomermaanden gebruik maakt van de airco. Het is dan ook een groot voordeel dat je een mobiele airco gemakkelijk kan opbergen.
  3. Geen installatie nodig. Een gewone airco moet je installeren, waarvoor het vaak nodig is om een installateur in te huren. Een mobiele airco kan je gemakkelijk zelf neerzetten, vervolgens hoef je voor gebruik enkel nog de slang naar buiten te hangen.
  4. Schone lucht in huis. In een mobiele airco zijn filters aanwezig die voor een zuivering van de lucht zorgt.
  5. Relatief goedkoop. Als je de aanschafprijs van een mobiele airco vergelijkt met een vloermodel airco en een split unit, dan zijn mobiele airco’s de goedkoopste optie.
  6. Goede verkoeling. Ondanks de lagere prijs verkoelt een goede mobiele airco hetzelfde als duurdere airco’s.

Nadelen mobiele airco

  1. Zwaar gewicht. Een nadeel van mobiele airco’s is dat ze meestal vrij log zijn. Door de wieltjes kan je de airco gemakkelijk op een verdieping verplaatsen, maar als je de airco naar een andere etage wilt brengen dan is het zware gewicht zeker een nadeel.
  2. Geluid. Een mobiele airco kan tot enige geluidshinder leiden. De meest verplaatsbare airco’s zijn modellen zonder buitenunit, waardoor de lawaaierige compressor zich binnen bevindt.
  3. Geschikt voor kleine ruimtes. Veel verplaatsbare airco’s hebben een beperkt vermogen, waardoor ze niet geschikt zijn voor het verkoelen van grote ruimtes. Deze modellen zijn vooral geschikt voor het koelen van kleine ruimtes.
  4. Energieverbruik. Tegenwoordig scoren mobiele airco’s steeds beter als het gaat om het energieverbruik. Toch is het energieverbruik van mobiele airco’s nog altijd redelijk hoog.

Mobiele airco kopen: wat zijn de kosten?

De aanschafprijs van een verplaatsbare airco varieert enorm. Je kan redelijk goedkope modellen vinden voor een prijs vanaf 200 euro. Voor deze prijs heb je al een basismodel. Als je een type met meer vermogen of een mooier design dan kunnen de kosten oplopen tot wel 1000 euro.

Bij het kopen van een mobiele airco is het belangrijk om goed te vergelijken. Vergelijk op het energielabel, vermogen, design en de prijs. Meestal kan je beter iets meer betalen, zodat je een goede mobiele airco koopt.