trends trappen

Wat zijn de trends op het gebied van trappen in 2021?

Het nieuwe jaar is van start en dit betekent nieuwe trends op het gebied van interieur, en daar horen ook trappen bij! In iedere woning is de trap anders, zo heb je woningen waar de trap in de gang is, maar ook woningen waar de trap in de huiskamer is bevestigd. Het is tegenwoordig populair om ook de trap mee te stylen in het interieur. Daarom staan in dit blogbericht de meest populaire trends op het gebied van trappen in 2021!

1. Gebruik van accessoires

Vaak is het trappengat erg kaal als het wordt vergeleken met andere delen van het huis zoals de keuken of woonkamer. Dit is erg zonde aangezien de muur in het trappengat juist goed gebruikt kan worden om accessoires aan toe te voegen. Hierbij kan je denken aan wand accessoires zoals schilderijen of fotolijstjes, maar je kan ook nog een stapje verder gaan door mandjes of plankjes aan de muur bij de trap te hangen! Op deze manier kan je andere leuke accessoires zoals planten in de mandjes doen of op de planken zetten. Daarbij is het in 2021 ook trendy om accessoires op de trap te plaatsen. Een creatief voorbeeld is een vaas plaatsen op de trap of kaarsen om het erg sfeervol te maken. Wil je meer inspiratie? Kijk bij traprenovatie NEWstairs.

2. Licht, licht en nog eens licht

Een ander element wat we in 2021 steeds vaker terug gaan zien is verlichting op de trap. Het maakt een trap niet alleen meer sfeervol, maar het is ook nog een veiliger omdat je de traptredes beter kunt zien. Met verlichting op de trap bedoelen we echt lichtstrips die op de traptreden worden geplaatst. Ook helpt een open trap voor een lichte, open uitstraling. Dit ga je steeds vaker terug zien in 2021!

3. Vergeet de trapleuning niet!

Een onderdeel dat vaak wordt vergeten bij het stylen van een trap is de trapleuning. Het wordt meestal gezien als iets praktisch en niet als een onderdeel dat ook erg leuk is om te stylen bij het interieur. In 2021 gaat u vooral de donkere kleuren weer terug zien bij de trapleuning. Dit is gerelateerd aan de stalen tussendeuren die tegenwoordig helemaal hip zijn.

Bent u na het lezen van dit blogbericht benieuwd geworden naar de mogelijkheden van uw trap betreft trap renovatie? Klik op de link!