huis kopen Portugal

Wat maakt een huis kopen Portugal tegenwoordig zo aantrekkelijk?

Een huis kopen Portugal staat vandaag de dag bekend als zijnde fiscaal ongelofelijk aantrekkelijk. Dit omwille van verschillende redenen. Voor mensen die de pensioenleeftijd hebben bereikt is een huis kopen Portugal wellicht het meest interessant. Zij kunnen, mits ze voldoen aan bepaalde voordelen namelijk rekenen op een fiscaal gunstig pensioen. Wil jij ook graag ontdekken welke voordelen een huis kopen Portugal nu precies allemaal met zich meebrengt? We stellen alle voordelen graag aan je voor hier op deze pagina!

De fiscale voordelen voor pensioengerechtigden

Portugal wordt vandaag de dag vaak omschreven als een fiscaal bijzonder interessant land voor mensen die de pensioenleeftijd hebben bereikt. Verschillende redenen liggen hiervan aan de basis. In eerste instantie is het uiteraard zo dat er in grote delen van Portugal sprake is van een klimaat welke bijzonder gunstig is voor mensen die reeds een iets oudere leeftijd hebben bereikt. Dat is echter voor de meeste pensioengerechtigden lang niet de meest doorslaggevende factor. Wat is deze dan wel? Zeer eenvoudig, namelijk het feit dat zij in Portugal aanspraak kunnen maken op een fiscaal bijzonder gunstig pensioen.

Zorgt een huis kopen Portugal ervoor dat je ten minste 184 dagen per jaar in het land gaat verblijven? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat de pensioengelden die je ontvangt niet langer zullen worden belast. Voor veel mensen maakt dit een wereld van verschil. Zij hebben namelijk hun hele leven lang hard moeten werken om vervolgens alsnog belastingen te moeten betalen op de pensioenen die ze ontvangen. Dat kan anders. Een huis kopen in Portugal kan je op dit vlak dus een zeer interessant financieel voordeel opleveren.

Het gouden visum voor niet-Europese investeerders

Mensen die een huis kopen Portugal en woonachtig zijn in een niet-Europees land kunnen op die manier rekenen op een zeer interessant en eigenlijk uniek voordeel. Portugal kent namelijk een zogenaamd ‘gouden visum’ toe aan niet-Europeanen welke investeren in vastgoed in Portugal met een waarde van ten minste 500.000 euro. Het gouden visum doet in dit geval dienst als een soort van permanente verblijfsvergunning voor het land. Het spreekt voor zich dat menig aantal mensen dit een bijzonder aantrekkelijke optie vinden.

Beperkte belasting op het verhuren van een vakantiewoning

Het is algemeen bekend dat er vroeger in Portugal sprake was van een behoorlijk aanzienlijke belasting op huurgelden die werden ontvangen uit het verhuren van een vakantiewoning. In het verleden lag deze belasting dan ook niet voor niets op een indrukwekkende 28 procent. Tegenwoordig is dat een flink stuk gunstiger. Een huis kopen Portugal en deze vervolgens verhuren als vakantiewoning zorgt er dan ook voor dat je tegenwoordig nog slechts rekening dient te houden met een belastingpercentage van 8,75 procent. Er moeten dan wel nog steeds belastingen op huurinkomsten worden betaald, deze zijn toch een stuk draaglijker geworden.

Geen belasting op tweede verblijf

Een huis kopen Portugal mag er dan voor zorgen dat je rekening moet houden met een jaarlijks terugkerende belasting, daar staat tegenover dat er geen belasting op tweede verblijf geldt. In menig aantal andere landen is dat wel degelijk het geval waardoor de totale belastingdruk voor mensen met een tweede woning (in het buitenland) aanzienlijk kunnen oplopen. Dit uiteraard met alle daarmee gepaard gaande, vervelende gevolgen van dien.