Wat kost een tuinhuis

Wat kost een tuinhuis?

Heb je extra opbergruimte nodig of wil je leefruimte creëren?  En heb je een tuin?  dan Is een tuinhuisje een goede oplossing. Maar wat kost zoiets eigenlijk? Dit hangt af van vele factoren waaronder de materiaalkeuze.

In dit artikel volgt een overzicht van de mogelijke kosten en de factoren die deze prijs bepalen. Hierbij zijn we uitgegaan van 3 materiaalsoorten, namelijk hout, metaal, of kunststof.

  • Hout: 500 tot 9000 euro
  • Kunststof: 1500 tot 5000 euro
  • Metaal: 250 tot 3500 euro
  • Montagekosten: 175 tot 3400 euro

Zoals je ziet kan de prijs erg variëren., ook binnen een materiaalsoort. Maar wat bepaalt nou eigenlijk deze prijs behalve de materiaalkeuze?

Het type dak

Het type dakbedekking waar je voor kiest is van grote invloed op de uiteindelijke prijs. Het is hier niet altijd verstandig om voor de meest goedkope optie te kiezen, gezein het regenachtige weer in Nederland. Voor een langere levensduur van het dak is het slimmer om voor een iets duurdere optie te kiezen. Zo gaat je tuinhuisje veel langer mee. En aangezien het best een investering is, is het het waard deze onder een degelijk dak te plaatsen.

Zelf monteren

Ga je het huisje zelf op zijn plaats in elkaar zetten of laat je het monteren? Ook deze keuze is van grote invloed, zoal je hierboven hebt kunnen lezen. Dit kan tussen de 175 en 3400 euro kosten! Als je een beetje handig bent is het dus slim om te overwegen om het zelf te doen. Kijk wel goed van tevoren of je de vaardigheden bezit die hiervoor nodig zijn.