Wat kost een slotenmaker

Wat kost een slotenmaker?

Heb je jezelf buitengesloten in Mechelen of is je sleutel in het slot afgebroken? Dan heb je een slotenmaker nodig. Een slotenmaker voert spoedreparaties uit om te zorgen dat je je huis weer binnen kunt komen en vervangt hierna de sloten. Een slotenmaker is een specialist op het gebied van hang- en sluitwerk. Toch is het vervangen van sloten niet het enige wat een slotenmaker doet. Hij kan je ook helpen met inbraakpreventie. De meeste slotenmakers zijn 24 uur per dag te bereiken en zij weten hoe zij het probleem kunnen oplossen en de schade te beperken. In dit artikel bekijken we wat een slotenmaker kost en waar je op moet letten.

Erkende slotenmaker

Kies voor een erkende slotenmaker. Een erkende slotenmaker verstaat zijn vak en is betrouwbaar. Hij biedt garantie op zijn geleverde diensten en lost eventuele schade snel voor je op. Daarnaast kan hij je een advies op maat geven op het moment dat alle sloten in je huis vervangen moeten worden omdat er bijvoorbeeld diefstal heeft plaatsgevonden in je huis. Kun je aantonen dat je aan inbraakpreventie hebt gedaan, dan is in een veel gevallen de verzekering bereid om je premie te verlagen. Je moet dan wel een kwaliteitslabel of een keurmerk van een erkende slotenmaker kunnen overleggen. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een erkende slotenmaker.

Kosten voor het vervangen van sloten

Wat kost een slotenmaker in België nu eigenlijk. Hier is natuurlijk niet een eenduidig antwoord op te geven omdat iedere opdracht anders is, maar grofweg bestaan de kosten van een slotenmaker uit de voorrijkosten, de materiaalkosten en het uurtarief. Het tarief voor spoedklussen kan hoger zijn. Speciaal hiervoor moet de slotenmaker zijn planning omgooien en daar betaal je natuurlijk voor. Er zijn verschillende sloten ieder hun eigen prijzen. Zo heb je inzet sloten, bijzetsloten en sloten met een meerpuntssluiting of een cilinderslot. Gemiddeld genomen kun je bij het vervangen van een slot  rekenen op een prijs die ergens ligt tussen 90 en 350 euro. 

Keurmerk voor sloten

Er is een onafhankelijk keurmerk speciaal voor sloten. Het SKG-keurmerk. Dit staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. SKG kent drie keurmerken, ster 1, 2 of 3. Een slot met een 1 ster waardering is standaard inbraakwerend en geadviseerd wordt om een extra slot te laten plaatsen. Een slot met 3 sterren is zeer inbraakwerend en zorgt ervoor dat de inbraak wordt vertraagd met 3 minuten. Gebruik je een dergelijk slot, dan hoef je je over veiligheid minder zorgen te maken. De prijs voor een slot met een SKG- keurmerk met drie sterren ligt uiteraard hoger.