koudschuim topper

Wat is een koudschuim topper?

Een topmatras gebruik je vooral omdat het comfort wordt verbeterd. Ook verlengt het de levensduur van het huidige matras. Door een topmatras op twee eenpersoons matrassen te leggen zal de tussennaad verdwijnen. Uw samenzijn zal daar dus niet langer door verstoord worden. Een topmatras wordt ook gebruikt om de hygiëne te verbeteren. Iedereen die slaapt zal transpiratie vocht verliezen. Dit wordt bij gebruik van een topmatras daarin opgevangen en niet in het gewone matras. Door het gebruik van een topmatras wordt de in- en uitstaphoogte verbeterd, zodat het bed ook gemakkelijker is op te maken. Een topmatras zal de levensduur van het oorspronkelijke matras verlengen.

Een topper van koudschuim

Je moet, wanneer je een topper wil aanschaffen, er een nemen met het juiste materiaal. Ieder materiaal heeft zijn eigen plus- en minpunten. Het populairste materiaal dat zowel voor matrassen als toppers wordt gebruikt is het HR-schuim. Het HR-schuim staat ook wel bekend als koudschuim. Het materiaal heeft veel belangrijke kwaliteiten, waaronder veerkracht, comfort en een lange levensduur.

De belangrijkste voordelen van een koudschuim topper

De koudschuim topper heeft een goede vochtregulerende eigenschap, maar ook een goed ventilerend vermogen. Ook de ondersteuning die een topper biedt, die vervaardigd is van koudschuim, biedt een goede ondersteuning voor het lichaam. Door een topper aan te schaffen met een hoge dichtheid zal er niet snel een kuilvorming ontstaan tijdens het slapen. De veerkracht blijft lang behouden. Doordat een koudschuim topper zo’n goede ondersteuning biedt tijdens het slapen wordt je uitgerust wakker. De hoogte van een topper bedraagt 7 cm waardoor je een heerlijk hoog slaapcomfort bereikt. Heb je een tweepersoons bed die uit twee aparte matrassen bestaat, dan kun je ook twee toppers gebruiken die even groot zijn als een eenpersoonsmatras. Om te voorkomen dat als je twee afzonderlijke toppers gebruikt, ze kunnen gaan schuiven ten opzichte van elkaar, kun je ze onderling met elkaar verbinden met knopen en lussen. Een topper is veel hygiënischer dan een gewoon matras. Een topper kun je aanschaffen waarvan de hoes er afzonderlijk afgehaald kan worden, zodat je die gemakkelijk kunt reinigen.

Wanneer je matras verouderd raakt

Als je een oud matras hebt die je al jaren gebruikt, komen daar op de ligplaats kuilen in. Dat slaapt natuurlijk niet lekker. Je wordt dan moe wakker na het slapen en dat is niet de bedoeling. Je moet uitgerust wakken worden en dat kun je niet bereiken met een versleten matras. Wil of kun je niet veel geld aan een nieuw matras uitgeven, dan zou je over kunnen gaan tot de aanschaf van een topper. Je zult vanaf dag één veel lekkerder slapen en dus uitgerust wakker worden. Doordat het in- en uitstappen van je bed 7 cm hoger is met een koudschuim topdekmatras is het in- en uitstappen ook gemakkelijker. Het is daarom ook een goede oplossing voor mensen die moeite hebben met het omhoog komen. Een topper heeft dus veel voordelen en kent bijna geen nadelen.