AED

Wat is een AED en is het slim om er een in huis te hebben?

Ben je als particulier of bedrijf op zoek naar een slim medisch apparaat dat je kan bijstaan tijdens het reanimeren van een persoon in nood? Dan is de AED precies waar je naar op zoek bent. Dit apparaat redt mensenlevens, waardoor het zeker de moeite waard is om er eentje te laten installeren. Op deze pagina lees je allereerst wat een AED is en welke voordelen er aan deze slimme medische apparatuur zitten. Verder kom je erachter wanneer het een goed idee is om een AED in je woning te installeren.

Wat is een AED en wat zijn de voordelen van dit medische apparaat?

De AED, ook wel bekend als de Automatische Externe Defibrillator, is een slim medisch apparaat, waarmee je hartritmestoornissen kunt opsporen. De AED dient alleen in gevallen van nood gebruikt te worden. Hieronder valt onder andere een situatie waarbij een persoon een hartaanval krijgt. De AED helpt je om een reanimatie uit te voeren. Er zitten zelfs elektrische pads aan het apparaat bevestigd, waarmee je de persoon in nood een elektrische schok kunt geven. Dit is bedoeld om het hart, dat een ritmestoornis heeft, weer in het gareel te brengen. Een AED aanschaffen is niet duur en kun je zowel particulier als zakelijk doen.

Het grote voordeel van een AED is dat dit apparaat erg gebruiksvriendelijk is. Er bestaan zelfs AED’s met spraakbesturing. Je hoort het apparaat dan letterlijk vertellen wat je moet doen en bij welke stap van de reanimatie je bent aangekomen. Verder kan de AED een snelle scan van het hart maken. Op basis van de informatie die hieruit naar voren komt, kan het apparaat zelf aflezen of je wel of geen schok aan de persoon in nood dient toe te voegen. Volg altijd de instructies van de AED op. Zorg er ook voor dat iemand 112 belt terwijl je alvast met de AED aan de gang gaat.

Wanneer is het een slim idee om een AED voor in huis te kopen?

Denk je eraan om een AED te kopen voor thuis? Dan is het belangrijk dat je een afweging maakt of je de AED binnen in de woning, of aan de buitenkant plaatst. De AED dient beschermt te worden tegen het Nederlandse weer als je het apparaat buiten wil bevestigen. Verder hebben jij en je gezin er op dat moment niet alleen iets aan, maar kunnen je buren en andere personen uit je woonomgeving ook bij dit levensreddende apparaat komen.