Wat is de ideale tafelhoogte

Wat is de ideale tafelhoogte?

Bij het uitkiezen van een nieuwe eettafel is de hoogte een essentiële eigenschap die nogal eens over het hoofd wordt gezien. Want wat is nou eigenlijk de ideale hoogte voor een eettafel en waarom is dit zo belangrijk?

De houding tijdens het eten

De hoogte van je eettafel bepaald voor een groot gedeelte je houding tijdens het eten. Je eettafel moet zo hoog zijn, dat je onderarmen ontspannen op het tafelblad kunnen liggen zonder je schouders op te hoeven trekken of je rug te hoeven buigen. zowel een te hoge als een te lage eettafel zorgt voor een verkeerde houding, met als gevolg, naast oncomfortabel zitten, de mogelijkheid op rugklachten. Bij een te hoge eettafel moet je constant je schouders optrekken waardoor je spieren vast kunnen gaan zitten. Een te lage eettafel daarentegen zorgt er juist voor dat je voorovergebogen gaat zitten, wat ook allerlei rugklachten kan veroorzaken. Kortom de hoogte van je eettafel is van grote invloed op het comfort wat deze je bieden kan.

De ideale hoogte varieert

De ideale hoogte is dus afhankelijk van hoe lang de gebruikers van de eettafel zijn. Niet iedereen is immers even lang,  en de eettafel hoogte dient hierop afgestemd te worden. het feit dat niet iedereen aan tafel even lang zal zijn kan worden opgelost met verschillende hoogtes van stoelen. Voor de gemiddelde Nederlander is een eettafel hoogte tussen de 76 en 79 centimeter ideaal. Ben je boven de 190 dan kan je beter voor 80 centimeter kiezen.

Stoelen

Inmiddels zal je wel begrijpen dat de hoogte en het model van de stoelen ook van groot belang is.  zou houden langere mensen van een iets lagere stoel dan korte mensen, die juist liever iets hoger zitten. oh Kun je overwegen voor stoelen met leuningen te kiezen, met name wanneer de lengte van de gebruikers erg varieert kan dit een goede oplossing zijn.