Wat heb je nodig voor het inrichten van de babykamer

Wat heb je nodig voor het inrichten van de babykamer?

Is er een kleintje op komst? Dan wordt het tijd om te bedenken wat je echt nodig hebt om op de babyuitzet checklist te zetten. Het inrichten van de babykamer is natuurlijk hartstikke leuk om samen met je partner te doen. Samen nadenken over de inrichting, alle spullen bij elkaar shoppen en klussen op de babykamer. De mogelijkheden voor de inrichting van de babykamer zijn eindeloos. Het is daarom verstandig om te bedenken welke spullen je allemaal nodig hebt voor de inrichting.

Wat heb je nodig voor de inrichting van de babykamer?

De mogelijkheden voor het inrichten van de babykamer zijn eindeloos. Er zijn ongelooflijk veel babyspullen verkrijgbaar voor in de babykamer, echter is het verstandig om van te voren te bedenken welke spullen je echt nodig hebt. Ook is het van belang om de hoeveelheid ruimte die je hebt in gedachte te houden. Hieronder hebben we handige spullen voor in de babykamer op een rijtje gezet:

  • Ledikantje of wiegje
  • Matras en hoeslaken
  • Commode met aankleedkussen
  • Babyfoon
  • Gordijnen
  • Opbergboxen (ook een babybox met lade is erg handig)
  • Kledingkastje
  • Nachtlampje

Bij het kopen van alle spullen voor de babykamer is het verstandig om rekening te houden met de grootte van de kamer. Niet alle spullen zijn noodzakelijk. Meet voor het bestellen van de meubelen de kinderkamer, zodat je zeker weet dat alles in de ruimte past.

Veilig inrichten van de babykamer

Je wilt natuurlijk een mooi kamertje creëren voor het kleintje dat op komst is, maar nog veel belangrijker is natuurlijk de veiligheid. De meeste kinderkamer spullen voldoen aan de veiligheidseisen. Toch is het verstandig om hier altijd extra op te letten. Houd ook rekening met de temperatuur in de babykamer en de ventilatie. Een gezonde babykamer is tussen de 16 en 18 graden. Verder is het belangrijk om stopcontacten en de verwarming buiten bereik van je kindje te houden.