Wat doet een waterontkalker

Wat doet een waterontkalker?

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken. De was komt veel harder uit de wasmachine, de vaat wordt niet helemaal goed schoon in de vaatwasser en na het douchen voelt je haar en je huid droog aan. Het moge duidelijk zijn, je hebt dan teveel kalk in je leidingwater, iets wat in ons land nogal eens aan de orde is. Het gehakte kalk in water is in ons land toch al aan de hoge kant. Je lost de problemen op door een waterontkalker te laten plaatsen. Dan voel je eindelijk weer eens hoe heerlijk zacht water kan zijn. 

De waterontkalker maakt van hard water weer zacht water

De waterontharder is een apparaat dat van hard water weer heerlijk zacht water maakt. Dat gebeurt met kleine bolletjes van een soort hars die kalk aan het leidingwater weten te onttrekken. Je voelt al snel na het plaatsen van een waterontkalker het effect. Een beroep doen op een waterontkalker betekent in elk geval dat je veel minder energie nodig hebt. Je bespaart zo op de maandelijkse energienota. Daarnaast gaan je apparaten die met zacht water werken bewezen langer mee. Nog iets; ga je douchen onder zacht water dan ben je veel minder zeep en shampoo nodig. Voldoende redenen dus om ook voor een waterontharder te kiezen.

Je bent nu veel minder zeep en shampoo nodig

In z’n algemeenheid kan gesteld worden dat het leven een stuk comfortabeler wordt als je gebruik maakt van een waterontkalker. En dat in heel veel opzichten. Water bijvoorbeeld, drink veel gemakkelijker als er een waterontkalker geplaatst is zoals je dus tot wel 70 procent minder zeep en shampoo nodig bent. Bovendien voelt huid en haar veel zachter aan als je gedoucht hebt. Ook de was uit de wasmachine voelt heerlijk zacht aan met een waterontkalker. Ben je iemand die thuis de auto wast? Dan ga je het effect ook merken, want je auto droogt nu glanzend op. En dat is met water met teveel kalk wel anders.

Je hebt amper omkijken naar de waterontharder

Is de waterontkalker eenmaal geplaatst, dan heb er amper nog omkijken naar. Het enige wat je in feite moet doen is zorgen dat er voldoende zout in het apparaat is. De kleine bolletjes die het belangrijke werk doen, raken na verloop van tijd vol en verzadigd. Door te regenereren met zout water worden de bolletjes weer als nieuw en kunnen ze hun werk weer perfect aan. Het verdient overigens de aanbeveling om een waterontkalker door een specialist aan te laten leggen. Je kunt het in principe zelf, beter is het om de ontkalker door iemand met kennis van zaken te laten monteren. Er moet een ingang voor hard water geplaatst worden aan de ontkalker en er moet een uitgaande leiding voor het zachte water komen. Bovendien krijg je te maken met een overloop voor pekelwater en moet de waterleiding een aftakking krijgen en dat zijn werkzaamheden die je bij voorkeur uit laat voeren door een expert. Dan weet je zeker dat het goed zit. Voor specialistisch advies van mensen die weten waar ze over praten kun je terecht bij Mooiwater!