kolombeschermer

Wat doet een kolombeschermer?

Als eigenaar van een onderneming of organisatie ben jij verantwoordelijk voor de veiligheid van je onderneming en werknemers. Er kunnen namelijk snel ongelukken ontstaan doordat er veel zwaar materieel op het terrein van je bedrijf rijdt. Daarom is het verstandig en belangrijk dat jij jezelf, je werknemers en het gebouw goed beschermt tegen aanrijdingen. Je kan dit het beste doen door aanrijbeveiliging te plaatsen. Hier word goed uitgelegd welke soorten aanrijbeveiliging er is en waarvoor het bedoeld is. Zo weet je zeker dat jij je werknemers en gebouw goed beschermt tegen ongelukken.

Verschillende soorten aanrijbeveiliging

Er zijn verschillende soorten aanrijdbeveiliging. De meest bekende en toch wel populairste is een vangrail. Een vangrail zie je vaak bij snelwegen en gevaarlijke wegen. Een vangrail zorgt er namelijk voor dat automobilisten opgevangen worden en de kans op een groter ongeluk verkleind wordt. Vangrails worden ook binnen loodsen gebruikt om werknemers goed te kunnen beschermen tegen aanrijdingen. Het gebeurd namelijk wel eens dat een bestuurder van een heftruck iemand of iets over het hoofd ziet. Als jij je gebouw wilt beschermen tegen vrachtwagens die komen laden en lossen, dan kan je ook gebruik maken van vangrails. Toch is de beste oplossing hiervoor een kolombeschermer. Ook zorgen kolombeschermers ervoor dat de vrachtwagen word opgevangen. Hier bescherm je niet alleen je werknemers mee maar ook het pand van je onderneming. Een voordeel van kolombeschermers is dat ze stevig zijn en weinig ruimte innemen vergeleken met vangrails.

Het plaatsen van aanrijbeveiliging

Het plaatsen van aanrijbeveiliging hoeft zeker niet moeilijk te zijn, maar zorg ervoor dat je hier altijd een gespecialiseerd bedrijf voor inschakelt die weet hoe je aanrijbeveiliging moet monteren. Aanrijbeveiliging moet namelijk op de juiste manier gemonteerd worden en elk soort aanrijbeveiliging moet ook voorzien zijn van een certificering. Als dit ontbreekt kan je enorme boetes krijgen bij controle door een inspectie-instantie. Mocht er zelf een ongeluk gebeuren omdat een medewerker niet goed beschermd doordat aanrijbeveiliging verkeerd gemonteerd is of niet over een certificering beschikte, dan heb je een nog groter probleem en dat kan bakken met geld kosten. Zorg er daarom voor dat je bij gevaarlijke omstandigheden altijd aanrijbeveiliging laat plaatsen en laat dit ook daadwerkelijk plaatsen door een bedrijf die hier gespecialiseerd in is. Zo weet je namelijk zeker dat je werknemers veilig aan het werk kunnen en dat geeft jou als eigenaar een rustgevend gevoel.

Waar kan je aanrijbeveiliging aanschaffen?

Aanrijbeveiliging kan je alleen aanschaffen bij winkels en bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het verkopen en monteren van aanrijbeveiliging. Hierdoor ben jij altijd verzekerd dat de aanrijbeveiliging voorzien is van certificering en ook voldoet aan de wettelijke eisen om gebruikt te mogen worden als aanrijbeveiliging. Toch kan je in sommige gevallen aanrijbeveiliging zoals kolombescherming aanschaffen bij een bouwmarkt, maar dat wordt niet aangeraden omdat de kwaliteit vaak minder is. Als je aanrijbescherming of beveiliging aanschaft bij een gespecialiseerd bedrijf, dan kunnen zij het ook vrijwel altijd voor je monteren. Zo ben je er van verzekerd dat de aanrijbeveiliging op de juiste manier gemonteerd word.