Wanneer gebruik ik geurolie

Wanneer gebruik ik geurolie?

Net als homeopathie, acupunctuur en reiki is aromatherapie het resultaat van de studies van oosterse mensen die al meer dan vijfduizend jaar essentiële oliën gebruiken voor de behandeling van ziekten. Dus, met de extractie van essences uit bloemen, wortels, bladeren, kruiden, zaden en hout, beschavingen waren in staat om verschillende fysieke, mentale en spirituele problemen te genezen.

Als u een gevoel van welzijn, ontspanning of concentratie wilt bieden aan uw gezin, kies dan voor een eenvoudige en effectieve oplossing, namelijk het gebruik van ontharingsolie. Geurolie is aangegeven voor verschillende gebieden van het huis, zoals de woonkamer, keuken, badkamer en zelfs in de slaapkamers om een gevoel van welzijn, ontspanning en concentratie te creëren.

Aromatherapie kan worden toegepast door middel van diffusors of sprays, die het mogelijk maken de inhalatie van de etherische oliën verspreid in de omgeving en kan nog steeds worden opgenomen in de decoratie. De praktijk is gunstig voor de bewoners en brengt verschillende effecten met zich mee, zoals het verbeteren en in balans brengen van de energie van de kamers.

Diffuser, de beste vriend van de aromatherapie

De eenvoudigste manier om thuis aromatherapie uit te voeren is met behulp van een diffuser. Zo kan het gebruikt worden om het parfum geleidelijk aan te verspreiden, waardoor overmatige olfactorische stimulatie wordt vermeden.

De diffusor met staven werkt langzaam, waarbij de geurtjes door de verdamping van de alcohol verdwijnen. Om het te gebruiken, druppel je gewoon wat druppels van de olie van je voorkeur in een flesje met alcohol en water. Als u klaar bent, plaatst u de staven en draait u ze regelmatig om. De vloeistof gaat ongeveer drie weken mee.

Controleer hieronder welke de meest geschikte etherische oliën zijn om te gebruiken in elke kamer van het huis:

Woonkamer

In de sociale omgeving wordt aanbevolen om lavendel of sinaasappel te gebruiken, die het gevoel van welkom en welzijn brengen. Ze zijn de beste opties om de kamer gezellig te maken en bezoekers te ontvangen, omdat deze aroma’s geen conflicten veroorzaken met andere aroma’s of bijwerkingen veroorzaken.

Kamer

In de rustruimte is het ideaal om citroengras of lavendel te gebruiken, die kalmerende eigenschappen hebben en het gevoel van rust en ontspanning geven. Deze oliën dragen bij aan de ontspanning van de geest en zorgen voor een goede nachtrust.

Badkamer

In deze omgevingen is het aroma van eucalyptus of citroen aangegeven, die van nature ontstekingsremmend en antiseptisch zijn. Ze bestrijden schimmels, bacteriën en virussen en neutraliseren ook de slechte geur.

Keuken

Voor wie graag kookt, zijn vanille en kaneel opties die passen bij de ruimte. In de aromatherapie zijn het energetische oliën die de beweeglijkheid, het mentale evenwicht en de eetlust stimuleren.

Kantoor

In de werkruimte hebben de aroma’s van mint, pijnboom en citroen een stimulerend effect. Citroenoliën helpen om de focus en concentratie te behouden die het milieu vereist.

Balkon / Tuin

In externe gebieden worden oliën zoals Siciliaanse citroen en sinaasappel aanbevolen, die een citroenachtig en intens aroma hebben. Deze aroma’s brengen de sensaties van vreugde, hoge geesten en frisheid die het zonlicht geeft.

Bron: 123kasten.nl