waarom-kiezen-nieuwbouw

Waarom zou je nu juist kiezen voor een nieuwbouwwoning?

Bij het kopen van een nieuwe of andere woning kun je voor jezelf eerst de keuze maken of je een echt volledig nieuw huis wilt waar nog niet eerder iemand in gewoond heeft of dat je kiest voor een reeds bestaande woning. Weet je niet helemaal zeker wat voor jou de beste keuze is? Lees dan de volgende redenen eens door waarom je voor een nieuwbouwwoning in Brabant, of natuurlijk een andere provincie in Nederland, zou kunnen kiezen.

Alles naar eigen smaak inrichten

Het geldt voor uiteraard elke nieuw gebouwde woning dat je terechtkomt in een huis waar nog niet eerder bewoners in waren. Dit betekent dat jij de eerste bent die daar komt te wonen en dat er geen gebruikssporen te vinden zijn.

Het huis wordt schoon opgeleverd en er zijn normaal gesproken geen sporen te ontdekken zoals beschadigingen, een lelijke keuken of badkamer, gaatjes in muren of plafonds of vreemde kleuren op muren die totaal niet naar je smaak zijn. Dit zijn natuurlijk nog maar een paar voorbeelden maar bij een nieuwbouwwoning kun je deze volledig naar je eigen smaak inrichten en hoef je niets ongedaan te maken wat de eerdere bewoners tot stand gebracht hebben.

De woning zo laten opleveren als jij wilt

Daarnaast kun je, vaak nog tijdens het bouwen, zelf al aangeven wat je wilt hebben in je nieuwbouwwoning. Zo kun je bijvoorbeeld een keuken of badkamer naar eigen smaak laten zetten en hoeft daarvoor niets anders eerst afgebroken te worden. Bovendien worden nieuwbouwwoningen zo opgeleverd dat je zelf de tuin mag (laten) aanleggen dus kun je deze ook meteen naar je eigen wens inrichten. Nieuwbouwwijken zijn vaak erg populair bij jonge gezinnen dus als dat je aanspreekt is het zeker zaak daar een leuke woning te zoeken.

Geen bijkomende kosten bij een nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwoningen hebben als bijkomend voordeel dat je deze dus niet van iemand anders koopt. Dit betekent dat je bij de aankoop geen extra kosten hoeft te betalen zoals bij een reeds bestaande woning wel het geval is. De vraagprijs is zoals deze is en daar komen dan geen kosten koper meer bij. Dit is bij een bestaande woning een percentage van dat wat je ervoor betaalt waarbij onder andere gedacht kan worden aan overdrachtsbelasting. Bij een totaal nieuwe woning betaal je dat soort kosten dus niet dus dat is wel een voordeel. Lees hier wel nog meer informatie over kosten bij het kopen van een nieuwbouwwoning.