zonnepanelen of PV panelen

Waarom zonnepanelen of PV panelen installeren?

Zonnepanelen of PV panelen installeren, het kost wel wat geld. Je zal wat centen op de spaarrekening moeten hebben om de aankoop aan te gaan, maar het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat zonnepanelen of PV panelen installeren echt wel een investering is. Een investering op lange termijn natuurlijk, maar het is echt wel de moeite waard. Ontdek hier de voordelen van zonnepanelen installeren! 

Voordelen van zonnepanelen installeren 

Iedereen weet dat gas en energie een van de grootste maandelijkse kosten in het huishouden zijn. Wel, daar kan zonnepanelen installeren dus verandering in brengen. Niet meteen uiteraard, maar na een aantal jaren zeker en vast wel! Die lagere energierekening komt er, ook al is het pas na een aantal jaren. De waarde van jouw woning zal ook gaan stijgen wanneer je zonnepanelen laat installeren. Zonnepanelen hebben bovendien weinig onderhoud nodig en als laatste, maar zeker niet minder belangrijk: je draagt je steentje bij aan een beter milieu! 

Mogelijke nadelen van zonnepanelen 

Zonnepanelen of PV panelen installeren, het heeft heel wat voordelen. Er zijn ook een paar kleine nadelen aan verbonden, al kan het zijn dat er een paar voor jou niet van toepassing zijn. Zoals het dak dat geschikt moet zijn voor PV panelen. Deze panelen moeten naar het zuiden kunnen gericht worden, er moet een hoek van 36 graden mogelijk zijn en er moet ook minimaal 10 meter aan oppervlakte beschikbaar zijn om de panelen te kunnen installeren. Verder is de aankoopprijs die aan de hoge kant is, een nadeel alsook dat het dak natuurlijk minder mooi oogt wanneer er PV panelen op liggen. 

Zelf zonnepanelen plaatsen of laten plaatsen 

Zonnepanelen zelf plaatsen, het klinkt als onmogelijk, maar dat is het niet. Er zijn genoeg kits waarmee je zelf aan de slag kan om zonnepanelen te plaatsen. Je moet er natuurlijk wel een klein beetje handig voor zijn en best geen twee linkerhanden hebben. Wanneer je dat toch een stapje te ver lijkt, kan je de zonnepanelen gewoon laten installeren. Vraag offertes bij verschillende bedrijven en vergelijk alvorens je een beslissing maakt!