werkkleding

Waarom werkkleding zo belangrijk is

Er zijn verschillende redenenen waarom het dragen van werkkleding essentieel is. Het ziet er veel professioneler uit, dan wanneer al je werknemers verschillende kleding aan hebben. Het belangrijkste doel van werkkleding mag niet vergeten worden dat is natuurlijk altijd veiligheid.

Verbondenheid en representatief

Doordat iedereen dezelfde soort kleding aan heeft, zorgt dat voor een bepaalde gelijkheid op de werkvloer. Als mensen allemaal gelijke kleding aan hebben, wordt er niet jaloers gekeken naar anderen. Dat zorgt weer voor een verhoogde werksfeer en dat betekent dat de productiviteit ook omhoog gaat. Je bedrijf wordt niet alleen herkend aan het logo, maar ook vaak aan de werkkleding. Als klanten je werknemers zien in bedrijfskleding wordt je bedrijf vaak sneller vertrouwd en geeft het meer herkenning. Denk bijvoorbeeld aan het leger, die stralen een bepaalde eenheid uit, omdat ze allemaal dezelfde uniform aan hebben.

Veiligheid

De veiligheid van de werknemers staat natuurlijk altijd voorop. Daarom is werkkleding ook zo belangrijk, het biedt een goede bescherming. Aan de meeste werkkleding zitten specifieke eisen verbonden. Maar in principe heeft werkkleding één doel en dat is het beperken/voorkomen van risico’s. Bij veel bedrijven zijn werkschoenen verplicht. Er zijn meerdere maten bij de werkschoenen, dat gaat van s1 tot en met s5. Hieronder een korte uitleg over de verschillende werkschoenen:

  • S1: Deze schoenen zijn voorzien van een veiligheidsneus en zijn antistatisch.
  • S1P: Dit is een aanvulling op de S1 werkschoen, omdat ze een veiligheidszool erbij hebben zitten.
  • S2: Dit komt ongeveer op hetzelfde neer als die van S1. Het enige voordeel dat ze hebben is dat ze beter bestendig zijn tegen het binnendringen van water.
  • S3: Dit is een combinatie van de S1P en S2, deze schoenen zijn dus voor veel werkvloeren geschikt.
  • S4: Dit zijn geen schoenen, maar werklaarzen met een stalen neus en zijn waterdicht.
  • S5: Ook dit zijn werklaarzen ongeveer hetzelfde als de S4. Ze hebben alleen een extra tussenzool en een antislip profiel aan de onderkant.

Bedrijfskleding fiscaal aftrekbaar

Je bedrijfskleding is voor 100% fiscaal aftrekbaar, als het voldoet aan bepaalde voorwaarden. Fiscaal aftrekbaar houdt in dat je het geld kunt aftrekken van je winst en daar dan geen belasting over hoeft te betalen. De twee voorwaarden die eraan gebonden zijn: De kleding is uitsluitend voor werk en het bedrijf bedoeld. Shirts en truien zijn ook fiscaal aftrekbaar als het logo minstens 70 vierkante centimeter van de oppervlakte van het kledingstuk bezit.

Bij Tooltopper vind je veel verschillende soorten werkkleding!