Waarom samen een huis kopen

Waarom samen een huis kopen?

Als je op zoek bent naar een nieuwe woning dan kun je het beste eerst voor jezelf bepalen waar je wilt wonen. Kies je voor een stad omdat het je daar aan geen enkele voorziening ontbreekt of woon je liever rustiger in een dorp en een groenere omgeving? Daarnaast is het uitermate belangrijk te kijken wat je kunt lenen voor een woning en hoe hoog de hypotheek is die je kunt krijgen. Als je immers de financiering niet rond krijgt, dan zou de aankoop van je droomhuis wel eens zomaar in rook op kunnen gaan. 

Kijk wat je zoal in Wormerveer kunt kopen

Als je in de buurt van een grote stad zoals Zaandam wilt wonen, heb je daar aardig wat keuze als het om woningen gaat. Bekijk deze woningen in Wormerveer ook eens. Zo kom je terecht in een rustige en veilige omgeving en is Zaandam maar op een steenworp afstand zodat je daar van alle voorzieningen gebruik kunt maken. Interesse in de nieuwbouw in Wormerveer? Kijk dan wat voor hypotheek je kunt afsluiten om een woning te financieren. 

Investering in een gezamenlijke toekomst

Een hypotheek kun je alleen afsluiten maar ook samen met je partner. Er zijn diverse argumenten om het samen met iemand anders te doen. Ten eerste is samen een woning kopen natuurlijk bijzonder en leuk om te doen want je investeert met je partner in je toekomst. Als je een serieuze relatie hebt en samen verder wilt, is het kopen van een huis een stap waar je op een bepaald moment aan toe bent.

Hogere hypotheek mogelijk

Daarnaast is samen een hypotheek afsluiten gunstig voor het bedrag dat je kunt lenen. Als je allebei een (goede) baan hebt, heb je dus dubbel inkomen en kun je een hoger bedrag lenen dan wanneer je maar op één salaris een hypotheek aanvraagt. Hoe meer je samen verdient, hoe hoger de hypotheek kan worden en hoe meer je droomhuis werkelijkheid wordt. 

Aflossen gaat makkelijker

Bovendien is samen een hypotheek afsluiten een betere garantie voor de hypotheekverstrekker dat je iedere maand kunt voldoen aan je aflossing. Voor jezelf betekent dit ook dat je minder risico loopt dat het afbetalen niet lukt als je de hypotheek samen afsluit en samen aflost. Met twee salarissen kun je meer aflossen en mocht een van beide het werk kwijtraken of minder gaan werken, dan komt de aflossing niet direct in gevaar. 

Los van samen te kopen met je partner zijn er nog meer verschillende constructies om samen een huis te kopen. Zie bijvoorbeeld deze alternatieven voor het samen van een huis kopen.