Waarom je beslist een bouwradio moet kopen tijdens het klussen

Waarom je beslist een bouwradio moet kopen tijdens het klussen

Uit verschillende onderzoeken is het gebleken dat muziek tijdens het werk zorgt voor een verbeterd humeur en sfeer verhogend is. Tijdens het klussen en bouwen is een lekker muziekje dan ook zeker geen overbodige luxe. Sommige klussers weten echter maar al te goed: een radio en klussen gaat niet altijd samen. Zo werk je vaak in stoffige en vieze omgevingen waar de radio niet tegen kan. Hierdoor gaat je radio binnen een mum van tijd kapot en zit jij zonder muziek. Tijdens het klussen wil je niet zonder muziek komen te zitten en de oplossing is simpel: namelijk een bouwradio.

Wat is een bouwradio eigenlijk?

De naam zegt het eigenlijk al: bouw – radio. Oftewel een radio die bedoeld is voor de bouw. Bouwradio’s, ook wel werfradio’s (België) of werkradio genoemd zijn speciaal gemaakt voor tijdens het klussen. Ze beschikken over een extra sterkframe en beschermen tegen stof, water en vuil. Dankzij de ingebouwde accu’s zijn ze hele dag overal te gebruiken, zonder dat je persé een stroomvoorziening hoeft te hebben. Ideaal voor bijvoorbeeld schilders die schilderen op hoge steigers.

Welke bouwradio moet ik kopen?

Een bouwradio kopen is niet eenvoudig. Er zijn namelijk verschillende soorten bouwradio’s met verschillende functies en verschillende merken. Zo heb je bijvoorbeeld werkradio’s met bluetooth functie en radio’s waarmee je digitaal muziek kan luisteren. Alle grote tools merken hebben wel een aantal bouwradio’s uitgebracht. Kijk bijvoorbeeld eens naar radio van Bosch of een Makita bouwradio.

Het is belangrijk om vooraf goed te bepalen waarvoor je de radio gaat gebruiken. Wil je een gigantische bouwplaats voorzien van een muziek: kies in dat geval voor een radio met extra veel power. Als je alleen werkt is verstandig om te kiezen voor een kleine radio. Eentje die je makkelijk mee kan nemen in je vest, of broek zak. Maar ook moet je kijken of je draadloos je eigen muziek wilt kunnen luisteren. Bij die laatste optie kies je voor een bouwradio met internet of bluetooth functie. Dankzij deze technieken is het heel makkelijk om je eigen muziek met bijvoorbeeld Spotify of Deezer te streamen, terwijl jij lekker aan het klussen bent.