huis kopen met een aankoopmakelaar

Waarom een huis kopen met een aankoopmakelaar?

Je hebt het vast wel eens gehoord; met een aankoopmakelaar sta je sterker. En dat is natuurlijk heel fijn, zeker in de huidige oververhitte woningmarkt. Maar het hebben van een aankoopmakelaar is niet verplicht. Waarom zou je een aankoopmakelaar erbij moeten betrekken?

Zoektocht

Het aanbod huizen is momenteel historisch laag. Je houdt misschien al tijden Funda in de gaten om te kijken of er iets nieuws bij staat. Maar wist je dat een aankoopmakelaar vaak ook huizen in beeld heeft die nog niet op Funda staan? Op die manier kun jij dus een van de eerste zijn die op de hoogte is van een huis dat binnenkort in de verkoop gaat. En dat is, zeker in deze tijd, wel heel gunstig. De aankoopmakelaar kan je op die manier woningen laten zien die goed passen bij jouw wensen.

Kijken

Als woningzoekende ben je vooral bezig met het vinden van een mooi huis op een fijne plek. Dichtbij familie en vrienden, in een leuke buurt en met een grote tuin. Maar niet alleen jouw persoonlijke woonwensen zijn belangrijk, het huis moet ook in goede staat zijn. Een aankoopmakelaar kijkt daar goed naar. Bijvoorbeeld naar de bouwkundige staat, de isolatie en fundering. Als je hier niet zo veel van af weet, is het slim om een aankoopmakelaar mee te nemen naar de bezichtigingen.

Bieden

Het meest spannende onderdeel van een huis kopen, is voor de meesten het bieden. Een zenuwslopend proces waarbij je altijd goed rekening moet houden met je eigen budget. Vooral als woningenzoekers smoorverliefd worden op een woning en het per se willen kopen, dan kunnen er impulsieve besluiten genomen worden waar je later spijt van kunt krijgen. Een aankoopmakelaar heeft veel ervaring in onderhandelen en laat zich niet leiden door emotie. De makelaar weet wat het beste voor jou is en neemt het onderhandelingsproces volledig voor je uit handen.

Begeleiding

Naast het zoeken en bezichtigen van woningen en het onderhandelen, komt er nog veel meer bij kijken. Je moet veel keuzes maken, documenten verzamelen, contracten en aktes controleren en eventueel rapporten opstellen. Een aankoopmakelaar als Nicolet Hoorn biedt volledige begeleiding en neemt alles voor je uit handen. Dat scheelt jou veel tijd en zorgen.