hanglampen

Waar worden lantaarns hanglampen in huis voor gebruikt?

Een lantaarn hanglamp komt nog uit de tijd dat mensen geen elektriciteit hadden. Om toch licht te hebben, werden kaarsen achter glas geplaatst om te zorgen dat de wind deze niet uitblies. Vervolgens konden deze kaarsen achter glas worden opgehangen en zo ontstond de lantaarn. De huidige lantaarn hanglampen worden dan wel met elektriciteit gevoed, toch vind je nog lantaarn in de vorm van een kaars. Daarnaast zijn er ook lantaarn hanglampen met een gewoon peertje in een ronde, vierkante of veelhoekige lamp van glas.

Gezellige uitstraling

Lantaarn hanglampen kunnen worden opgehangen in de hal, maar ook boven een tafel of in de woonkamer als hoofdverlichting. Een lantaarn past goed in een landelijk of klassiek interieur en zorgt voor sfeer en gezelligheid in huis. Lantaarns hebben vaak een antieke of oude uitstraling. Door het gebruik van kristalglas of matglas geeft het een bijzonder soort licht. Wil je graag een lantaarn hanglamp kopen, dan kun je hiervoor een lampenwinkel bezoeken, maar ook online kijken, zoals de lantaarns bij lamplord. Online heeft als voordeel dat je alle tijd kunt nemen om de lampen te bekijken en prijzen te vergelijken.

Licht in het donker

Een lantaarn hanglamp heeft net als iedere andere lamp de eigenschap om een donkere ruimte te kunnen verlichten. Wil je in een kamer zitten, liggen of rondlopen, dan zorgt een lamp ervoor dat je dit kunt doen zonder ergens tegenaan te lopen en kunt zien wie er nog meer aanwezig is. Een lantaarn heeft daarbij als voordeel dat het een sfeervol licht geeft. Een avondje met vrienden of familie aan een tafel met een lantaarn hanglamp wordt daardoor extra gezellig. Ook het ontvangen van mensen in huis wordt extra sfeervol door het ophangen van een lantaarn in de hal.

Stijl benadrukken

Lantaarns komen in verschillende vormen en maten. Grotere lantaarns zijn heel geschikt voor ruimtes met veel oppervlakte. Heb je weinig plek, dan zijn er ook lantaarns in een kleine uitvoering. Afhankelijk van de vorm schijnt het licht op zijn eigen unieke manier de ruimte in. Heeft jouw woning al een klassieke of barokke stijl, dan kan een lantaarn deze stijl nog verder benadrukken. Een klassieke stijl wordt verder benadrukt met een ouderwetse gloeilamp, maar tegenwoordig zijn er ook energiezuinigere lampen en LED-lampen te vinden die het effect van een gloeilamp nabootsen.