IP camera

Waar dient een IP camera voor?

Een IP camera is een cruciaal element van je beveiligingssysteem! Met een IP camera van Somfy heb je altijd toegang tot beelden van je huis, die je via je smartphone en/of computer kunt beheren.

Wat is een IP camera precies?

Een IP camera, ook wel een internet camera of netwerk camera genoemd, is een beveiligingscamera die gebruik maakt van het internet. Dit kan via een kabel of via een draadloze verbinding. De camera maakt gebruik van het Internet Protocol (IP), dit zorgt ervoor dat de camera’s kunnen communiceren met elkaar en met andere apparaten die op hetzelfde computernetwerk zitten. Zo kun jij altijd bij alle beelden van al je camera’s, ook als je niet thuis bent.

Wat kan je allemaal met een IP camera?

Met een IP camera kun je beelden opnemen, opslaan, en later nog eens bekijken op je smartphone of computer. Ook kun je live beelden volgen op je smartphone, waar je ook bent. Met de slimme IP cameras van Somfy krijg je ook een melding als er beweging wordt gedetecteerd of als er wordt ingebroken.

Welke IP camera past het beste bij mij?

Somfy.be heeft een mooi assortiment aan IP cameras, die volledig op jouw wensen afgestemd kunnen worden! Zowel binnen als buiten kunnen er camera’s geplaatst worden, die je via je smartphone kan bedienen. Camera’s met nachtvisie geven je zelfs in je slaap een veilig gevoel, en camera’s met sirene zorgen ervoor dat je vóórdat de inbreker binnen is wordt gealarmeerd! Heb je een IP camera gevonden die bij je past? Dan kun je ook nog uit zwart, wit en antracietgrijs kiezen.

Is een IP camera veilig?

Bij Somfy wordt gegarandeerd dat je gegevens veilig zijn. De opgenomen beelden worden versleuteld en goed opgeborgen. Ook zullen je IP camera’s blijven werken als de stroom uitvalt, door de ingebouwde batterijen en de toegang tot het noodnetwerk. Zo zijn je camera’s altijd online!