voorjaarsbloemen

Voorjaarsbloemen

De herfst is net aangetreden maar dat wil niet zeggen dat we niet nog wat langer in  een zonnige stemming kunnen blijven. Voor je het weet is het immers alweer lente, krijgt alles weer langzaam kleur en kunnen we weer in de tuin aan de gang. Hieronder volgt een overzicht van mooie voorjaarsbloemen, die geschikt zijn om aan het begin van de lente te planten.

Het is verstandig om rond maart de planten een extra boost te geven met geschikte plantenvoeding. Ook moet je extra water geven als het lange tijd droog is geweest.

Iris

Een echte lentebloem die in vele kleuren te verkrijgen is, waaronder paars, wit en blauw. Deze bloem met drie bladen is een echte lentetopper.

Anemoon

Deze ken je ook van binnenshuis, want anemonen groeien door wanneer je ze in een vaas zet. Deze tuinplant is tegenwoordig zeer populair en bloeit met name in de lente.

Hyacint

Wist je dat deze plant volop gekweekt wordt in Nederland en ook geëxporteerd? De hyacint wordt al sinds lange tijd als sierplant ingezet en kent dus een lange geschiedenis. Ook in de kunst kent deze plant een lange geschiedenis. De hyacint is perfect om in de lente te planten en bloeit dan al volop.

Narcis

Vernoemd naar Narcissus, de figuur uit de Griekse mythologie die zo verliefd werd op zijn eigen spiegelbeeld in het water, dat hij niet meer kon bewegen. De goden veranderden hem in een bloem, nu bekend als de Narcis. Verkrijgbaar in vele kleuren, is de narcis een echte voorjaarsbloem.