voordelen van wandverwarming

Voordelen van wandverwarming

Wist je dat bij het verwarmen van je huis wandverwarming nu ook tot de mogelijkheden behoort? Hierbij is de verwarming in de muur ingebouwd. Dit betekent dus ook geen lelijke radiatoren meer in je kamer. Een ander heel groot voordeel is dat wandverwarming werkt met behulp van stralingswarmte. Dit voelt vele malen aangenamer dan de warmte van bijvoorbeeld radiatoren. Ook circuleren er geen stofdeeltjes mee in de lucht, zoals bij radiatoren vaak wel het geval is. Om deze reden is wandverwarming vaak ook een goede oplossing voor mensen met allergieën. Maar er zijn ook een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Wat is wandverwarming precies?

Wandverwarming werkt door middel van een met water gevuld buizenstelsel dat in de muur verwerkt is. Dit water wordt opgewarmd, met als gevolg een muur die warmte afgeeft. Het werkt ongeveer via hetzelfde principe als vloerverwarming, waarbij ook met water gevulde buizen geplaatst worden, maar dan in de vloer. Wandverwarming is tevens zeer duurzaam. Gemiddeld bespaar je zo’n 15% op je energierekening, wanneer je het vergelijkt met reguliere verwarming. Goed voor het milieu en voor je portemonnee.

Nadelen van wandverwarming

Wandverwarming brengt echter ook een paar beperkingen met zich mee. Zo behoren inbouwkasten niet meer tot de mogelijkheden en moet de muur in het algemeen zoveel mogelijk vrij gehouden worden. dat wil zeggen geen grote boekenkasten en dergelijke ervoor. Ook moet je extra goed opletten als je in de muur wilt boren. Wel dingetjes om rekening mee te houden voor je voor wandverwarming kiest. Afgezien van deze punten, heeft wandverwarming eigenlijk alleen maar voordelen.