Voordelen van een traplift in huis

Voordelen van een traplift in huis

Een traplift aanschaffen kan veel voordelen met zich mee brengen. Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap. Er zijn verschillende soorten trapliften: een lift voor een steile trap en een lift voor een trap waar een bocht in zit. Vaak is het mogelijk om een traplift op maat te maken, laat je daarom altijd informeren over de mogelijkheden. In dit artikel worden een aantal voordelen van een traplift in huis toegelicht.

Voor wie is een traplift geschikt?

Een traplift in huis is zeer geschikt voor mensen die moeite hebben met traplopen. Dit kunnen mensen zijn met een astma, een luchtwegeninfectie, mensen die slecht ter been zijn, ouderen of gehandicapten.

Bevordert de zelfstandigheid

Door een traplift in huis te plaatsen wordt de zelfstandigheid van de doelgroep die hierboven werd genoemd vergroot. Vaak is de slaapkamer boven en de keuken beneden. Dit is voor mensen die moeilijk de trap op en af kunnen erg lastig. Het is ook niet altijd mogelijk om de slaapkamer naar de begaande grond te verplaatsen. Een traplift is dan een goede oplossing. Het kost dan helemaal geen inspanning om van boven naar beneden te gaan en andersom.

Thuis blijven wonen

Het komt altijd voor dat je iets in de slaapkamer bent vergeten en nodig hebt. Als dit meerdere keren op een dag gebeurt kan het heel vermoeiend zijn om constant de trap op en af te lopen. Door een traplift te plaatsen is het geen probleem om continue naar de slaapkamer te gaan. Ook is een traplift voor ouderen een oplossing om langer te thuis te blijven wonen. Dit is een groot voordeel omdat sommige ouderen het niet zien zitten om naar een bejaardenhuis te gaan.

Traplift huren of kopen

Een traplift is geen goedkoop hulpmiddel om aan te schaffen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop een traplift aangeschaft kan worden. Er kan gekozen worden om een traplift te kopen. Een voordeel van het kopen van een traplift is dat de lift in 1 keer wordt afbetaald. Hierdoor zullen er geen maandelijkse kosten zijn. Het is slim om een traplift te kopen wanneer de lift nog zeker 2 jaar gebruikt wordt. Het huren van een traplift is verstandig als de lift minder dan 6 maanden gebruikt hoeft te worden of wanneer het niet zeker is hoelang de traplift gebruikt wordt.