Voordelen van een rolhor voor de deur

Voordelen van een rolhor voor de deur

Insecten zijn beestjes die uiteraard goed zijn voor verschillende dingen, maar dat betekent niet dat je ze graag in huis hebt. In tegendeel zelfs. Je wilt de insecten natuurlijk het liefst zo veel mogelijk buiten houden. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je het huis potdicht moet houden. Er is namelijk een makkelijke manier om geen last te hebben van insecten, maar alsnog lekker de ramen en deuren open te kunnen zetten. Namelijk door middel van een hor. In deze tekst gaan bekijken wat dit precies voor methode is om beesten buiten te houden en toch een beetje frisse lucht binnen te kunnen laten.

Een rolhor gebruiken tegen insecten

Een hor is een ideale manier om vervelende beesten buiten te houden. Een hor is namelijk een frame wat voor een raam of deur wordt geplaatst. In dit frame bevindt zich een groot stuk gemaakt van gaas. Een soort net eigenlijk. Dit net heeft zulke kleine gaten waardoor het onmogelijk wordt voor een insect om binnen te kunnen komen. Een insect zal in de meeste gevallen er namelijk voor kiezen om naar binnen te vliegen. Door het net wordt het beest tegen gehouden. Hij kan hier niet doorheen vliegen omdat de gaatjes in het net hier te klein voor zijn. Kruipende insecten hebben ook geen schijn van kans omdat ze direct tegen gehouden worden door het net. Het is dus een hele makkelijke manier om insecten tegen te houden zodat ze niet zomaar naar binnen kunnen komen.

Voordelen van een rolhor voor de deur

Vervolgens is er dan nog een rolhor. Dit is een hor die in principe hetzelfde werkt als een rolgordijn. Hierdoor rol je de hor dus naar beneden in plaats van dat deze vast op zijn plaats zit. Dit is dus ook ideaal voor mensen die niet constant hun hor in het zicht willen hebben. De hor wordt pas zichtbaar wanneer je deze naar beneden rolt. Een hor is geschikt voor zowel deuren als ramen waardoor je dus op alle plekken een eigen hor kunt hangen. De voordelen van een rolhor is natuurlijk dat deze niet constant in het zicht is. Een ander voordeel wat eigenlijk een voordeel is van alle rollen is dat een hor kan zorgen voor een frisse lucht zonder dat je bang hoeft te zijn voor tientallen insecten die binnen kunnen komen. De hor houdt de insecten uiteraard tegen. Vooral in de zomer is dat lekker wanneer je het huis lekker wilt afkoelen, maar dit niet kunt omdat het anders vol zit met insecten. Een ideale manier om dit dus tegen te kunnen houden en alsnog de voordelen te kunnen hebben van de open ramen en deuren in huis.

Bron: www.deurenweb.nl