isolerende voordeur

Voordelen van een isolerende voordeur

Isolatie is een belangrijk onderwerp geworden. Je wordt bestookt met reclames om het gehele huis te laten isoleren. Het kan zijn dat jij hier alleen niet op zit te wachten of dat het je teveel geld kost. Maar misschien wil je toch wel iets doen om jouw huis beter te isoleren. Het kan natuurlijk ook precies andersom zijn. Misschien heb je dit al gedaan, maar vraag jij je af of je nog wat meer kunt doen. De muren laten isoleren is waarschijnlijk waar je direct aan had gedacht, maar de voordeur is niet gelijk het eerste wat in je gedachte opkomt. Daarom vindt je hieronder de voordelen van een isolerende voordeur.

Waarom jij een isolerende voordeur moet nemen

Isolatie heeft nu een aantal voordelen. Anders zou ook niemand het doen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je de warmte binnenhoud in de winter en de kou buiten. In de zomer werkt dit dan weer precies andersom. Hartstikke fijn dus, want in de winter scheelt het extra stoken en in de zomer is de temperatuur gemakkelijker laag te houden.

Een van de lastigste ruimtes om op een goede temperatuur te krijgen is de gang die naar de voordeur loopt. Deze is veelal afgesloten met een tussendoor, maar ook daar komt de kou of warmte van de gang toch naar binnen. Zonde want dit gaat ten koste van de temperatuur in de woonkamer. Het is natuurlijk logisch dat je het weer mee naar binnen neemt, iedere keer als de voordeur open gaat. Hier kun je helaas weinig aan doen, behalve zo snel mogelijk de deur ook weer dicht doen. Maar nog al te vaak komt er veel te veel lucht van buiten naar binnengeslopen door een slechte isolatie van de voordeur.

Een goed geïsoleerd voordeur lost dit probleem gelijk op. Deze deur sluit namelijk naadloos aan op de deurposten, waardoor geen ruimte ontstaat voor de buitenlucht om naar binnen te komen. Daarnaast is het zo dat de deuren zelf van isolerende materialen zijn gemaakt, zodat er ook niet door de deur zelf kou of warmte heen komt. Met houten deuren heb je dit namelijk wel.

De isolerende voordeur bestaat uit meerdere laagjes welke allemaal een eigen rol spelen. De kunststof buitenkant beschermt de deur namelijk tegen het weer, maar ook tegen krassen en slagen. Hier binnenin vindt je een laag aan isolatiemateriaal, waar de deur dus zijn isolerende waarde haalt. Dit is gemaakt van een soort schuim. Verder vindt je in de deur nog een ijzeren strip voor extra veiligheid.