Vogels en zonnepanelen

Vogels en zonnepanelen

Doordat de technologie in de afgelopen decennia zo immens veel is toegenomen vinden we steeds meer oplossingen op de klimaatverandering. De truc is namelijk om gewoon duurzamer te leven, wat het leven in een schonere wereld als resultaat heeft. Als je duurzaam leeft dan help je jezelf maar vooral de wereld verder. Men heeft vaak het gevoel dat hij of zij tegen een richting in gaat wanneer ze beginnen met het veranderen van hun gebruikelijke wijzes. En dan denk je dat het vrij weinig uitmaakt wanneer jij alleen een actie uitvoert die de wereld ongezonder maakt. Het is echter nou juist het bewust veranderen van jouw gebruikelijke patronen die het verschil maken en kunnen zorgen dat de aarde beter wordt. Gelukkig is dit door de hedendaagse technologie een hele boel makkelijker. Iets wat zo simpel is als een aankoop maken, iets installeren en vervolgens nog het zo nu en dan schoonmaken van het object, dan doe je al best veel om duurzamer te leven.

Waar ik het over heb? Ik heb het over zonnepanelen. Zonnepanelen zijn uitgevonden met als doel om op een volkomen schone manier energie op te wekken die niemand zal schaden. En ik zou kunnen zeggen dat dat voornamelijk waar is, maar is er toch echt een feit die dit je in twijfel laat trekken. Er schuilen namelijk redelijk frequent duiven onder zonnepanelen, of andere vogels. Omdat je onder een zonnepaneel goed beschut zit van alle regen en wind denken veel vogels dat het een geschikte plek is om een nest te gaan bouwen en hun kindertjes hier te broeden. Het wordt echter onder een zonnepaneel heel erg heet, omdat deze natuurlijk een groot gedeelte van de dag in de zon staat. De takjes die de vogels onder de zonnepanelen neergezet hebben kunnen vlam vatten en hierdoor of wel hele grote schade aan de zonnepanelen aanrichten, of het kan nog erger uit de hand lopen en leiden tot een volledige huisbrand. Daarom is het in iedereen voordeel om als je zonnepanelen hebt, hierbij zonnepaneel vogelwering te kopen. Omdat de gevolgen van het overlast van vogels tot grote schade kan leiden raad ik het echt aan.

Voor de vogels is het daarbovenop ook nog eens erg zielig. Ze proberen zich ergens te vestigen om bijvoorbeeld hun kinderen te broeden. Maar deze kinderen zullen het onder een zonnepaneel vaak niet overleven wegens de hitte en dat is een zielig voorval. Al doe je het niet voor de vogels, dan wel voor eigen veiligheid of besparing op onnodige kosten.