Vinden van je droomhuis

Vinden van je droomhuis

Mensen kunnen uren zoeken om uiteindelijk het perfecte droomhuis te vinden. Denk hierbij aan het inschakelen van Funda, waarbij het aanbod zo enorm is dat ook de twijfel uiteindelijk kan toeslaan. In dit artikel geven we een aantal tips die het gemakkelijker moeten maken om je ideale droomhuis te vinden.

Bepaal van tevoren een wensenlijst

Voordat je jezelf laat beïnvloeden door advertenties, de prijs of andere mooie foto’s is het belangrijk dat je van tevoren eerst een duidelijk wensenlijstje maakt. Wat verwacht je van tevoren precies van je woning. Wil je juist wel een tuin of  juist niet? Hoeveel toiletten wil je hebben en hoeveel slaapkamers heb je momenteel of heb je juist de mogelijkheid om een kamer om te bouwen in een extra slaapkamer?

Krijg inzicht in het budget

Voordat je daadwerkelijk op zoek gaat naar een woning, is het natuurlijk ook altijd fijn om te weten in welke prijsklasse je hierbij moet gaan zoeken. Dit geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor de makelaar in Roosendaal die je hebt ingeschakeld om je te helpen met zoeken naar je ideale droomhuis.

Kritische kijk op de woning

Vaak weet je voor je gevoel al vrij snel of je de juiste woning hebt gevonden. Het is dan ook nooit verkeerd om je gevoel te vertrouwen. Het kan echter geen kwaad om dit goede gevoel te laten bevestigen, nadat je eerst kritisch naar de woning hebt gekeken. Doe dit door op je gemak de woning te bekijken. Is er voldoende ruimte in de woonkamer en komt er voldoende licht de woning binnen, dit zijn zo een aantal kleine puntjes waar je naar kunt kijken.

Neem een beslissing

Als je niet voor onaangename verrassingen komt te staan en de woning aan je wensenlijst voldoet, dan heb je hoogstwaarschijnlijk de juiste woning gevonden en kun je de makelaar inschakelen. Dan kun je gaan onderhandelen over de prijs de koop definitief gaan maken.