duurzame alternatieven voor je interieur

Vijf duurzame alternatieven voor het interieur van je woning of bedrijfspand

Misschien ben je inmiddels ook wel een beetje klaar met woorden als ‘vergroening’, ‘verduurzaming’ en ‘klimaatneutraal’? We willen je dan ook niet weer een artikel voorschotelen met tips om je huis te verduurzamen, maar wat als dit nu beter is voor je portemonnee, gezondheid of algehele leefbaarheid van je huis of kantoor? Dan is het toch niet zo erg om te verduurzamen als het alleen maar prettiger wordt? In dit artikel een aantal duurzame alternatieven voor je kantoor of woning waar je blij van kunt worden.

Neem duurzame meubels

Kan je niet lang binnen zijn en moet je elke zoveel uur even naar buiten om een frisse neus te halen? Krijg je hoofdpijn als je de hele dag binnen moet werken? Het zijn vaak de plastic, kunststoffen of andere petrochemische materialen die je hoofdpijn kunnen geven. Als je kiest voor duurzame meubels, dan zul je dat probleem niet hebben. Duurzame meubels van hout en van echte stoffen zullen je veel betere concentratie kunnen geven en helpen je meer te genieten van je werk.

Neem andere verlichting

Ook verlichting kan soms het verschil maken tussen stress en rust of tussen hoge prikkelbaarheid en een vredige gesteldheid. Het is dus goed om ook hier te kijken naar wat je kunt veranderen om een pand duurzamer te maken. Misschien is het goed om afscheid te nemen van tl-buizen en te kiezen voor de meer neutrale ledlampen en -spotjes.

Een duurzame beplanting

Ben je helemaal klaar met het werken op een muf kantoor, of met het thuis koffie drinken aan een stoffige keukentafel? Misschien is het dan wat om te kiezen voor moswanden. Niet alleen voel je je door een dergelijke met mos beklede muur dichter bij de natuur, ook zorgt mos ervoor dat een kamer of hal een veel prettigere luchtkwaliteit krijgt. Je zal het zichtbaar merken dat de luchtkwaliteit verandert en dat het makkelijker wordt om te ademen. Vraag een offerte aan en kijk naar de mogelijkheden!

Neem afscheid van oude techniek

Misschien raast je koelkast af en toe flink en is je oven helemaal niet zuinig. Je wasmachine slaat regelmatig op hol en gaat af en toe stuk. Het is dan tijd om al je apparaten te vervangen. Niet alleen is dit goed voor de duurzaamheid, maar ook kun je nu apparaten kopen die goedkoper zijn qua energie en dus is het goed voor je portemonnee.

Gebruik voorwerpen opnieuw

Er zijn best wel wat voorwerpen op zolder te vinden die misschien heel oud zijn en nu opnieuw ‘in’ zijn. Denk aan een oude radio uit de jaren zestig die er nu weer heel hip en stoer uitziet. Je kunt zo’n oude radio om laten bouwen tot lamp . Niet alleen zorg je er zo voor dat je minder rotzooi op zolder hebt liggen, ook recycle je zo materialen. Hopelijk hebben we je met deze tips kunnen overtuigen dat het helemaal niet zo erg is om te verduurzamen en om je in te zetten voor het klimaat. Als we allemaal ons steentje bijdragen, dan kunnen we het tij keren.