Verschillende soorten gevelbekleding

Verschillende soorten gevelbekleding

Ben jij van plan iets moois van jouw woning te gaan maken, maar weet je nog niet exact hoe? Begin dan bij de gevel van je woning. De gevel zorgt voor de uitstraling van de gehele woning. Door deze als eerste aan te pakken, krijgt je huis direct een nieuwe frisse uitstraling. Uiteraard kun je deze een mooi kleurtje geven door het te verven, maar waarom zou je niet wat groter aanpakken? Ga voor een gevelbekleding en bescherm daarmee tevens de gevel tegen onder andere weersinvloeden. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? In dit artikel maak je kennis met verschillende soorten gevelbekleding en de voor- en nadelen ervan.

Kunststof gevelbekleding

Wanneer je op zoek bent naar een onderhoudsarme bescherming van je gevel, is kunststof gevelbekleding zeker een aanrader. Deze gevelbekleding kent een lange levensduur en is verkrijgbaar in verschillende soorten, stijlen, kleuren en maten. Daarnaast is dit product duurzaam en milieuvriendelijk. Ook het monteren van kunststof gevelpanelen is niet moeilijk. De handige doe-het-zelver heeft deze klus zo geklaard! De prijs van kunststof gevelbekleding ligt vaak wat hoger dan de andere soorten gevelbekleding, maar dan ben je wel weer lange tijd voorzien.

Houten gevelbekleding

Op zoek naar een mooie natuurlijke uitstraling van je woning? Dan is hout zeker geschikt om je woning mee te bekleden. Het brengt warmte aan je woning. Bij een houten gevelbekleding is het wel belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. Door het hout te schilderen wordt de levensduur van de houten gevelbekleding verlengd. Daarnaast ziet je gevel er na het schilderen weer als nieuw uit en kun je er weer even tegenaan.

Natuurlijke gevelbekleding

Wil je van jouw gevel echt wat bijzonders maken, dan is een natuurlijke gevelbekleding in de vorm van plantenbegroeiing zeker wat voor jou. Door een klimop tegen de gevel aan te planten, wordt je woning na enkele jaren niet alleen goed geïsoleerd, maar wordt er ook echt in geleefd. Kleine vogeltjes vinden er hun plek en ook insecten en vlinders komen graag bij jouw woning langs. Deze vorm van gevelbekleding is erg uniek, maar kost wel tijd en energie. Zo duurt het even voor de gehele gevel is begroeid en dient de klimop gesnoeid te worden, zodat deze niet voor de ramen en in de goten dichtgroeit.

metalen gevelbekleding

Ben je op zoek naar wat stoers voor jouw woning? Dan is een metalen gevelbekleding zeker wat voor jou. Het metaal kent een lange levensduur en is onderhoudsarm. Daarnaast leent het metaal zich uitstekend voor combinaties met andere materialen. Metalen gevelbekleding monteren kun je het beste overlaten aan de vakman. Zo ben je ervan verzekerd dat de gevelbekleding op de juiste wijze wordt aangebracht en kun je nog jarenlang genieten van jouw stoere gevel.