Verhuizen naar een andere provincie

Verhuizen naar een andere provincie

Verhuizen, er komt nogal wat bij kijken. Al vaker hebben we vrienden en familie helpen bij het verhuizen. Vrijwel altijd verliep e.e.a. vrij chaotisch en vaak bleek lang niet alles al ingepakt te zijn. Het vreet simpelweg tijd als je dat ook nog eens moet doen op de verhuisdag zelf. 

Woning verkocht

In oktober 2021 besloten we ons huis in Ommen te verkopen en daar te gaan wonen waar we allebei werken; in Zutphen. We deelden onze zorgen en nu al voelbare stress met onze makelaar in Ommen, maar tot onze aangename verrassing kregen we van hen een goede verhuis-checklist om ervoor te zorgen dat onze verhuizing soepel zou verlopen en stress tijdens het verhuizen te voorkomen. Een goed begin is immers het halve werk. De twijfel die er nog bestond om de verhuizing met hulp van vrienden en familie te doen of om toch liever een bedrijf in te schakelen verdween als sneeuw voor de zon.

Uiteraard maakt het uit of je naar de andere kant van het land gaat verhuizen of naar een straat verderop. Iedere verhuizing is anders. Ruim op tijd beginnen was een waardevolle tip. Beginnen met opruimen en weggooien; het schept orde, ook in onze hoofden. We begonnen met het hoognodige te doen, kritisch te kijken naar van alles en nog wat om geen overbodige spullen te verhuizen. Het is namelijk ook een perfect moment voor een schone lei. We moesten wel lachen om de tip “kijk je vrienden en familie lief aan, vele handen maken immers licht werk en het wordt er ook een stuk gezelliger van”. 

Woning gekocht

Via een makelaar in Zutphen hadden we binnen redelijke tijd een bezichtiging van een fantastische woning in Zutphen. Het bod op de woning werd geaccepteerd, en wonen hier nu al een tijdje. Op de checklist stond ook de belangrijke tip om de nieuwe woning goed schoon te maken voordat je erin gaat. De woning is immers leeg en nu kun je overal goed bij. Door vooraf een goede verhuisbegroting te maken, zorgden we ervoor dat we overzicht hielden over de uitgaven gedurende de verhuizing.

Natuurlijk was het flink aanpoten op de verhuisdag, maar dankzij de fijne checklist en onze lieve families die onder andere voor heerlijke pannen erwtensoep zorgden werd het een dag waarop we met een heel fijn gevoel terugkijken.