Verbouwen in je nieuwe woning

Verbouwen in je nieuwe woning, vind hier de meest handige tips

Als je wel eens eerder hebt verbouwd en verhuist weet je dat je geld en geduld snel opraakt als het wat langer duurt. Het maakt niet uit of je heel de beneden verdieping doet of alleen de badkamer. Ook weet je dat één misstap in een verbouwing er voor kan zorgen dat heel je plan in de soep loopt. Je kan je beter focussen op dingen die je wel in de hand hebt en je goed voorbereiden erop. Hieronder een lijst met tips die je moeten helpen om met de voorbereidingen.

Plannen

Voordat de verbouwing begint moet je heel goed plannen. Een voorbereiding bepaald hoe de rest van de verbouwing gaat lopen. Als eerst moet je goed weten wat er moet gebeuren. Zet stap voor stap goed op papier wat er moet gaan gebeuren in de ruimte dat je wil gaan verbouwen.

Bij verbouwen heb je ook materiaal nodig. Bekijk goed wat je wil gaan gebruiken zodat je geen onnodige kosten maakt. Bekijk ook of je het van andere mensen in je omgeving kan gebruiken zodat je niet extra kosten maakt terwijl je het voor een prikkie kan hebben.

Per project is het goed om te weten hoeveel tijd je er in kwijt bent en hoeveel geld er voor nodig is. Zo kan je inschatten wat de hele verbouwing in totaal gaat kosten en hoelang je aan het verbouwen bent. Weet je niet hoelang je met een bepaald project bezig bent? Dan kan je bijvoorbeeld het aan een vakspecialist vragen.

Door dit te weten kan je een goede overzichtelijke planning maken. Maak deze planning heel makkelijk in bijvoorbeeld Excel.

Kosten

Een verbouwing kost veel geld. Om zoveel mogelijk kosten te besparen is het goed om meerdere offertes te vergelijken. Omdat er zo veel aanbieders zijn is het goed om goed te kijken wie wat bied tegen welke prijs.

Hoe kan je het beste al de offertes vergelijken? Als eerst is het goed om te bekijken of je voor extra kosten moet betalen. Hierbij is het goed om te denken aan afvoerkosten, opmeetservice of steigers. Ook is het handig om te kijken hoe je het bedrijf gaat betalen. Rekenen ze geld per uur of per vierkante meter? Per uur betalen is niet altijd even gunstig. Als de vakspecialist een fout maakt betaal jij hier ook voor.

Het goed om te kijken naar de betalingswijze. Hoe veel termijnen moet je betalen. En hoeveel moet je vooraf betalen? Het is goed om daar naar te kijken. Betaal bijvoorbeeld nooit meer als 50% vooraf. Dit neemt veel risico’s met zich mee. Deel het bijvoorbeeld door 4 termijnen. Zo is het nadert het einde en weet je zeker of je tevreden bent met het eindresultaat.

Als laatste moet je kijken hoe flexibel de offerte nog is qua prijsveranderingen. Want misschien kan je aan het einde nog wel wat doen aan de prijs.

Verhuizen

Nadat de verbouwing klaar is, is het goed als je alles in één keer kan verhuizen. Regel hiervoor een regionaal verhuisbedrijf. Regel dit ook goed van te voren zodat je snel kan verhuizen. Verhuis je in Rotterdam of Den Haag? Regel dan ook een verhuisbedrijf in Rotterdam of Den Haag.